FBC - Pixbo 7 - 4

Vilken känsla, vilket slit, vilken otroligt varm och härlig glädje. Attans vad bra vi var. 7-4!!!!!!! 7-4 ja vad mer kan jag säga än att vi vann mpt Pixbo med 7-4. Vi gjorde verkligen allt rätt och bjöd på en bra match för vår härliga publik. Nu hoppas vi på att trenden av förluster är bruten för nu är VI på gång.

Allt fungerade bra under matchen och glädjen var på topp fram till minuten då det händer som inte får hända. Emelie min backkollega ramlar ihop och skriker ut sin smärta, hennes knä har fått ta stryk. Min första tanke; Nej nej nej inte knät, inte korsbandet, inte NU... frustrationen ligger och gnager i huvudet över Emelies skada och för att jag inte kommer att kunna spela med henne mer under denna säsongen. Du var min klippa, vi åt skott och gav allt för varandra. Jag tror inte jag kan säga tillräckligt hur mycket jag lider med denna tös. Varför du och varför nu??? Att se dig ligga på bänken utanför planen med rödgråtna ögon fick mina ögon att fuktas och gav mig gåshud på kroppen. Det är inte rättvist. Men jag vet att du kommer komma tillbaka starkare än någonsin och då kommer du att vara planens gigant.

Emelie, jag tänker på dig...

Att kunna glädja andra ger mig energi

Alla har vi en önskan om att alltid få vara friska, krya och glada men en del dagar tar verkligen musten ur en. Dagar när man bara känner att allting är meningslöst och man undrar varför man över huvudtaget lever och håller på med det man gör. Det är då de små orden från dig får en att känna sig betydelefull och stark igen. Är det inte så? Själv kan jag säga att det är inte ofta som jag är på dåligt humör och det är jag oerhört glad över. När jag ser andra som inte mår lika bra som jag gör vill jag gärna hjälpa till att få dem på bättre tankar. Jag vet av egen erfarenhet att det är det lilla som gör det. Bara att veta att någon har sett en och gått fram och frågat hur det är med en får en att känna sig som "någon" (någon ser mig, alltså finns jag). Den känslan är nog så viktig. Alla måste få veta att dem finns till. Och Ni/Vi finns tro mig.

Om jag kan göra andra glada ger det mig energi. För hur viktigt är det inte att få beröm när man gör något bra? Det är ju det som får en att fortsätta kämpa och ge allt när man får bekräftelsen på att de man gjort är bra. Många tror jag inte vågar eller kan berömma andra, varför vet jag inte. Många sköter sitt eget och går inne i sin lilla "bubbla". Mycket tror jag handlar om att ge och ta men när personer bara ger och inte får tillbaka så tröttnar man till sist. Dessa personer tar ju all ens energi och man får ingen energi tillbaka. Medvetet tror jag att man drar sig undan från dessa personer just för att de är energitjuvar. De vill bara ha och ha. Men är energitjuvarna medvetna om är dem är just energitjuvar? Om inte, hur förklarar man för dessa?

"Ett värmande ord är bättre än inget ord alls, ett ord kan förändra mycket för den du säger det till" 

Våga ge beröm, du kommer få det dubbla tillbaka.....




Saknad

I fredags satt jag och tittade på "Idol", kvällens tema var kärlek. En del hyllade sina systrar och familjer och någon hyllade sin allra bästa vän, en vänskap som varat sen barnsben. Jag kände hur ledsamheten kom över mig då jag inte har någon "bästis" eller riktigt nära vän. Nu är det ju inte så att jag är utan vänner men jag känner en saknad över att jag aldrig riktigt haft någon riktigt god barndomsvän. Ni vet en sådan vän som man delar allt med och som man vänder sig till så fort det är något. En av anledningarna kan nog vara att de som jag gick i skola med inte delade mitt idrottsintresse. Visst var vi många som spelade fotboll och innebandy men för min del var det en högre satsning som gällde. Mycket av min fritid har jag ägnat åt idrotten. Kan jag kanske säga att idrotten har varit lite som en bästa vän? Tänk om det är så? Utan att jag har tänkt på det.

Jag har många fina och goda vänner men jag tror inte jag kan kalla någon "bästis". Det gör mig ledsen att jag gått miste om att få uppleva detta i min barndom. Saknaden av att han en bästis, som man delar allt med under sitt liv ändå från barnsben till dödsbädden, en vän som finns till i med och motgångar, som man skrattar och gråter tillsammans med är en önskan som aldrig har slagit in. Jag har verkligen mer än allt man kan önska sig men saknar ett äkta "bästis". Jag har fått många vänner genom åren och dem är jag otroligt glad över. Visst har jag "hemligheter" med många av mina vänner och visst vet dem mycket om mig men hur mycket vet jag om dem egentligen? Jag är kanske för öppen och spontan av mig. En del vänner är närmre än andra och genom förtroende för varandra har vi öppnat oss och fått reda på saker om varandra och om vårt liv. Ibland märker man hur lika man tänker och ibland tar en person orden från ens mun, det vill säga att det som jag skulle sagt precis blev sagt av någon annan.

Många kan tycka och tro att man har allt men saknaden av att ha en riktig god barndomsvän känns ibland outhärdligt och svår. Glad är jag ändå över att jag har Håkan för han är min sambo, pojkvän och är den som vet allt om mig och förmodligen den som känner mig bäst. Han läser mig som en öppen bok och vet precis vilka knappar han ska trycka på för att få mig på både bra och dåligt humör.

Reunion gymnasiet

I våras träffade jag två gamla vänner sen skoltiden på en husvisning. Jonas har jag gått med under hela grundskolan ute i Strövelstorp och Charlott gick jag med under gymnasietiden. Dessa två blev tillsammans under gymnasietiden och har nu två söta flickor tillsammans. Jag fick reda på av Charlott att några tjejer från klassen träffas regelbundet och frågade om jag ville vara med på dessa träffar. Självklart tänkte jag det är ju en kul idé. Jag har sen i våras inte kunnat vara med på en enda träff men idag så var det äntligen dags. Jag körde direkt från Växjö till Charlott där satt Ann-sofie och precis efter mig kom Therese. Tillägas bör att det är ca elva år sen vi tog studenten och jag kan säga att det är inte mycket som har ändrats. Alla såg ut som vanligt och vi pratade på som om vi inte varit ifrån varandra mer än några veckor över ett sommarlov. Ann-sofie hade också två små söta flickor, det var bara jag och Therese som inte har tagit vårt förnuft till fånga. Men det kommer väl så småningom. Helena och Ylva skulle också varit med idag men hade fått förhinder men förhoppningvis ser jag dem nästa gång vi ses för vi har redan bokat in ett nytt datum. När jag satt där med dessa tjejer ville jag inte gå hem men jag var tvungen då jag skulle iväg och jobba. Längtar redan till nästa gång och är det så att jag jobbar så ska jag ta ledigt för jag missar inte en gång till. Tänk vad jag har gått miste om under alla dessa år med dessa tjejer som jag har hittat på galenskaper med. Oj oj oj... en del minnen och händelser kom upp idag och till nästa gång lovade jag att ta med lite fotografier sen gymnasietiden. Det kan bli mycket skratt.


Tillbaka till verkligheten

Jag beskriver min helg i Växjö med tre ord: underbar, härlig och helt fantastisk.

Jag hann med allt som jag skulle hinna med och ändå hade jag tid över. Mitt schema för helgen som var kändes rätt så pressat och hektiskt men nu i efterhand njuter jag bara av det som har varit. Jag var inom CG och hälsade på mina gamla arbetskamrater. När jag parkerade bilen och tog raska steg mot ingången kändes det som jag skulle in och jobba. Har tiden stått still? Det har gått mer än ett år sen jag flyttade tillbaka till Skåne och Ängelholm men när jag klev in i butiken var allt som vanligt. Eller nja, inte direkt. Många nya ansikten och en hel del omändringar men annars var allt som det brukar. Jag tog en runda i butiken och kramade om många härliga människor som jag har arbetat med och haft många roliga stunder med. Jag var ju även tvungen att ta varvet om lampavdelningen och beskåda min målning som jag gjorde som ett avstamp innan jag gjorde mitt sista arbetspass och stämplade ut för sista gången. Usch, jag kan inte säga att det är utan vemod som jag gick runt och inspekterade och mindes många roliga stunder i butiken. Dem som såg mig gå runt och filosofera med ett stort smile trodde nog jag var lite koko. Jag bjuder på det. Givetvis var jag ju tvungen att även hälsa på damerna på kontoret. Dem tog emot mig med öppna armar och dem kom genast fram till att jag hade en mer Skånedialekt än innan. Hmm, ja det kanske är möjligt men jag tycker att jag pratar som jag brukar. Chefen Janne kom ut och sa: Jag tyckte väl jag kände igen rösten. Jajamen visst hade han rätt, det var ju jag som var på besök. Han skulle lägga in ett gott ord för mig nu när jag sökt jobb i Halmstad. Det tackar jag för. Jag kan nog säga att han redan har gjort det för när jag idag tittade på min mail hade jag fått av den tilltänka chefen i Halmstad. Han hade pratat med Janne och jag kommer bli kallad till en intervju till våren. Ja man tackar. Livet leker just nu känns det som. Äntligen faller bitarna på plats. Känns som ett 500 bitars puzzel där ramen är lagd och nu återstår bara det lilla jobbiga men roliga.

Ett besök på Hennings bageri blev det vid två tillfällen i helgen. Först fika med Mikaela, sen en go frukost med Hanna. Helgen har inte bestått av nyttigheter men vem bryr sig, inte jag i alla fall. Huvudsaken är att jag lever och mår bra. Två gravida töser med magarna i vädret har jag besökt och det är inte utan att man själv börjar fundera i de banorna. De är så fina med sina putande magar. När jag satt hos Jenny i fredags fick jag känna på magen när han rörde på sig. Så coooooooolt att det är en liten människa där inne som boxar och sparkar på mammas revben. Nu ska jag inte ha någon föreläsning om hur man gör barn men visst är det faschinerande att en liten skvätt från mannen gör att det byggs bo i kvinnan. Bo låter kanske lite dumt men ja ni fattar väl.

IV08IBK mötte Stanstad i lördags och jag trodde på smålänningarna men det tog stopp när det återstod 30 sekunder av matchen. Jag lider med tjejerna, de spelade suveränt bra men det räckte inte hela vägen. Kan inget annat än att säga att jag vet hur det känns. Kom igen, ni vinner nästa. För att muntra upp mina goda vänner så gick vi ut och åt på "Båtsmannen". Tror nog det är den bästa och fräschaste restaurangen i Växjö. Det var jag, Pålle, Bisse och Muffe som gottade till det lite en lördagskväll.

"Tack för en underbar middag och en massa roliga diskussioner
om ett och annat. Underhållningen utanför var ju en klass för sig"

Allt roligt måste ha ett slut, så även denna gång. Men jag vet att det vankas många fler roliga stunder med er och det ser jag fram emot enormt mycket. Kan knappt bärga mig.

Underbara DU

Sitter på jobbet och har en lugn stund framför datorn när det plingar till i msn fönstret. Det är Ztina som skriver:
ååå nu var jag inne och kollade på lite av dina bilder...va fan jag sitter och blir helt senitimental... du förgyller verkligen mitt liv, trots att vi inte ses så ofta... får tårar i ögonen när jag tänker på din glädje, humor, styrka och vettiga tankar!

Vilken underbar människa DU är, många fina människor har jag mött i mitt liv men DU är något utöver det vanliga. När jag hör andra berätta och tala om för mig vilken fin person jag är vet jag inte om jag alltid kan ta det på allvar. Ibland säger människor snälla saker men menar det inte. Men Du är en av dem som jag tror på och när du skrev till mig kunde jag inte ens på jobbet hålla tårarna borta.  

Ztina fortsätter skriva:
näää säg inte så... du är så underbart fin, både insida och utsida... dig vill jag ha i mitt liv för alltid och jag VET att du, jag, christian och håkan kommer ha MÅNGA roliga träffar i framtiden!!!!!

Ja det kan jag garantera att vi kommer ha för jag vill ha Dig delaktig i resten av mitt liv. Vid blotta tanken av att jag inte skulle lärt känna dig får jag gåshud.

Ztina skriver:
Just det, du är ju på jobbet...inte gråta.. nä men seriöst, jag blir verkligen tårögd... till och med så en tår runnit ner för kinden... men jag menar verkligen det jag säger, jag är så sjukt glad att ha träffat dig, tänker på Växjötiden och C-uppsatsen och din fest och vår framtid, som jag hoppas vi kommer dela på något vis!!!

Självklart kommer vi, Du och jag dela framtiden tillsammans på ett eller annat sätt. Jag skriver att jag får rysningar i hela kroppen.

Ztina skriver:
Åå jag med.... varför blir jag så känslosam när jag tänker på det???? alltid.... det får mig att inse hur mycket du betyder....fy fan...FATTAR DU??? hur mycket galna minnen vi har ihop....

Ja vi har sjukt många galna minnen ihop och de lär ju inte bli färre, snarare tvärtom. Räknar med minnen redan helgen i december då jag och Lisa kommer upp till dig. Känner redan nu hur bra och galet det kommer att bli. Det blir ytterligare bilder och minnen att prata om i framtiden.

DU är en helt fantastiskt underbar människa Ztina!! Om jag kunde och fick skulle jag träffat dig varje dag. Vi har alltid något nytt att prata eller skvallra om. Eller så är det bara så att vi bara en massa galna minnen som vi skrattar åt och det kan vi göra i flera timmar. Undrar hur gamla vi kommer bli egentligen så mycket skrattattacker som vi haft.

Eftertext av Ztina:

Åååå läste precis ditt avslut på bloggen...du ska veta som jag låter tårarna rinna ner på mattan nu... hör inte vad tv:n skriker ut, ser inte att andra msn-fönster blinkar... du är verkligen så otroligt betydelsefull för mig, jag blir rädd när jag tänker på att vi kanske inte träffats... Oavsett vad vi kommer jobba med i framtiden, så var det ändå utbildningen och tre år i Växjö som förde oss tillsammans. Att fått träffa din bror, Louise, Håkan, dina föräldrar med respektive, Eva och andra viktiga personer i ditt liv har betytt otroligt mycket för mig, och jag blir varm i hela kroppen när jag tänker på det. Vill verkligen inte ha träffat någon av dom för sista gången, vill vara en i ditt liv. Tänk på vår examensdag, jag med min familj på 106:an och du i din lägenhet bara stenkast bort som jag sprang runt hörnan bara för att se dig vackra igen... Glöm aldrig den dagen och kvällen, lova mig det... jag kommer aldrig glömma... Alla bilder måste påminna oss...


Roadtrip Växjö

Sen nästan tre månader tillbaka har det varit inplanerat en roadtrip till Växjö. En resa som jag har sett fram mot otroligt mycket. Jag ska se på när mitt gamla lag Ingelstad IBK tar sig an Stanstad på lördag eftermiddag i Hovshaga sporthall. Jag hoppas på bra innebandy och att min röst håller då jag förmodligen inte kan vara tyst utan måste peppa och heja fram laget. Jag kommer främst att titta lite extra på min gamla "Silverräv" och på deras nyförvärv Jenny "Pålle" Paulsson som jag spelade tillsammans med under en tid i IBC Engelholm. Bör tillägas att denna tid i IBC Engelholm tillsammans med Pålle har varit den bästa tiden i klubben. Vi var ett sammansvetsat gäng, låg i toppen i div 1 och när vi inte hade matcher så hade vi fest och hittade vi på andra hyss och jävelskap. Vid ett tillfälle försvann vägverkets koner och skyltar från vägen hem i min lilla lägehet. Vid ett annat tillfälla i en rodell i Båstad tog Jessa, Ramå och Pålle (tror det var dessa tjejer) en skylt som dem tyckte skulle passa bra att ha i hallen. Jag var med i bilen när vi uppmärksammade skylten men tror inte jag var med vid själva händelsen. I Varberg efter en match fick vi med oss en glasskylt. Ja, jag har hur många festliga händelser som helst men en del besparar jag er läsare.

I Växjö ska jag även besöka Jonna och Jenny från studietiden. Jag ska fika med mina gamla arbetskamrater Jennie och Hanna och besöka Micka på CG när hon jobbar. Helgen är fullspäckad och det känns underbart. När jag sätter mig i bilen imorgon och det bär av mot Växjö kommer jag garanterat sitta där med ett leende på läpparna och det kommer kännas som jag är på väg hem igen.

FBC - Karlstad 7 - 5

Så viktigt, så härligt!!! Bra jobbat tjejer!!  Riktigt roligt att se. Alla var duktiga och slet idag men planens gigant i dagens match är solklart Tove Johansson. Vilket kämpe, vilken tjej, vilket slit. F-n va kul och se och trots ett ont knä kämpar hon sig genom matchen med bravur. 

Själv satt jag på bänken denna match men jag hade den känslan redan efter gårdagens match och även när jag vaknade i morse. Visst är det tråkigt men på bänken ser man allting på ett annat sätt. Visst kan man få känslan av man inte tillhör laget men Emelie visade med stort hjärta att de som sitter på bänken tillhör laget.

"Emelie personifierar det som ska finnas i ett lag. Vilja, kämparglöd och får på sitt sätt alla att trivas och känna sig delaktiga"

Min hals är inte bra, jag har knappt någon röst kvar, mandlarna är svullna och jag känner mig allmänt kass. Men imorgon är det en ny vecka och jag tar nya friska tag. Några frågetecken finns för veckan men dem tar jag när det är dags. Nu ska jag kurera min hals.

Nu är vi spellediga till den 29 november då vi möter Pixbo hemma. Det är sista matchen innan serien vänder.


FBC - Falun 6 - 14

Vad är det som händer och var är det som inte fungerar. Jag vet inte vad jag ska säga, känns som vi försöker och försöker men ändå så är det något som gör att vi inte vinner. Själv kan jag säga att jag gjorde en mindre bra match, inte inställningsmässigt men ser man på statistiken så var vår femma inne på många mål bakåt. Orkar tyvärr inte skriva mer då jag är grymt besviken.

Kortslutning i hjärnan

Hur mycket jag än funderar och vrider på saker och ting så kan jag inte förstå. Vad var det som hände egentligen? Det går inte en dag utan att min hjärna arbetar på högvarv och ändå kommer jag ingenvart. Men det är kanske så det ska vara. Vad vet jag.


Huddinge - FBC 2 -6

Tjohooooooooo!!!!!!
Äntligen tjejer, som vi har längtat, väntat och kämpat. Nu har vi äntligen tagit vår första trepoängare och fler SKA det bli. Ett bra slit från samtliga spelare från första minuten till den sista. Vi jobbar som ett lag över hela planen, snacket är bra, vi vet var vi har varandra och vad vi ska göra. Vi offrar oss för laget och det får kosta ett blåmärke eller två. Det får till och med kosta oss frislag och utvisningar men vi skulle bara ha tre pinnar med oss hem till Skåne och Ängelholm denna eftermiddag. Och det får vi för vi spelar med hjärtat för vår klubb och vi kämpar tillsammans som ett lag. En härlig känsla är det som nu befinner sig i kroppen och jag känner utan att jag tänker på det att jag har ett leende på mina läppar. Jag var tveksam till om jag skulle kunna genomföra matchen men det fanns inte tanke på något annat. Smärta vad är det när man så gärna vill vara med och fightas tillsammans med laget och ta hem poängen. Maria hjälpte mig att massera in lite voltarenkräm på baksidan av mitt lår, det kändes bra på uppvärmningen men sen gjorde det f-n så ont. Kallt var det i hallen och det gjorde inte saken bättre men jag försökte inte tänka på att det gjorde ont. Jag trodde det syntes tydligt att jag hade ont men enligt några från laget hade det inte gjort det, så det var ju bra. I veckan jobbar jag och det är nog tur i och för sig, för annars tror jag att jag hade varit och tränat. Jag får vila fram till torsdag, då tar jag nya tag. Två matcher i helgen och det är 6 poäng och spela om.

Sagostund

Bor på Scandic hotell i Järva tillsammans med Emma och Tove. Igår vid läggdags hade jag sagostund för mina rumskamrater men det var inte vilka "sagor" som helst. De förgyllde vår tillvaro denna lördagskväll. Mer sagor kommer det bli nästa gång. Eller hur tjejer? =)

När man ligger så här och bara pratar lite allmänt utanför innebandyplanen kommer man snabbt fram till att man har mer gemensamt än man tror. Världen är inte så stor som man tror och saker som man själv har funderat kring tänker andra likadant om. Det är märkligt men så är det och jag har även fått erfara det från min utbildning till regressionsterapeut. Man kan säga att omedvetet så kan man få andra som man umgås med på samma tankar. Det är lite obehagligt men lite häftigt.


On tour Rönnby - FBC 12-8

Så nära men ändå inte....Vi tar ledningen med 3-0 och allt känns stabilt och bra. Vi håller oss till det spelet som vi sedan tidigare i veckan har pratat om. Själv drar jag på mig kramp i baksidan på högerlåret i slutet av andra perioden och kan inte fortsätta spela mer i matchen. Det kändes otroligt frustrerande att behöva stå brevid och inte kunna vara med och påverka men tjejerna skötte det bra och det var en fröjd för ögat att se hur dem kämpade och slet. Vi är på gång och även på rätt håll och det känns toppen. Inför sista perioden sätter Rönnby in sin förstaline "landslagskedjan" och har bra rull på oss. Trots det är jag imponerad av tjejernas insats då de visar vilja, jävlaranama och attityd. Idag är det dags för Huddinge och jag vill mer än gärna vara redo för att spela. Låret spökar men jag ska göra ett försök på uppvärmningen och se hur långt de räcker. Fick lite massage av en massör i Fagersta igår som sa att han inte trodde det var en sträckning utan kramp. Det återstå och se hur jag fungerar idag. Jag vill, jag vill, jag vill...... Bor med Emma och Tove och Emma pratade precis med Lasse som sa att jag ska gå av så fort jag känner nåt annars kan det bli så att jag är borta i sex veckor. Och det vill jag inte. Jag tar varje minut nu som den kommer och när uppvärmningen är klar ser vi om jag är med på banan eller om jag står och peppar tjejerna i båset.

Nu kör vi!!!


Fredagsfräckis...Sex förgyller tillvaron men inte alltid

För att förgylla tillvaron en sen höstkväll som denna i november ska jag ta och dela med mig av tips som jag fick idag.

Fyra sextips för att piffa till det i höstmörkret...

Indianen:
Ta tjejen bakifrån. Byt hål utan förvarning och
tryck in den så hon skriker. Ta snabbt handen
till och från framför hennes mun.

Piraten:
Ta tjejen bakifrån. Precis när du ska komma
drar du dig ur och spottar henne på ryggen.
När hon tror att det gick för dig och hon vänder
på sig så skjuter du satsen i ögat. När hon
springer iväg med ena handen för ögat så
knäar du henne på låret så hon hoppar på ett
ben som en pirat.

Spöket:
Ta tjejen bakifrån. Ha en gömd kompis i garderoben
och byt snabbt utan att hon märker något. Spring sen
ut och runt huset till fönstret och vinka till henne.

Rodeo:
Ta tjejen bakifrån. Ta ett ordentligt tag samtidigt som
du lutar dig fram och viskar "Det här gillar din mamma också".
Sen är det bara att se hur länge du kan hålla dig kvar....

Detta var kanske inget roligt för oss tjejer, men va fan, det är ju humor.

Ändrade planer

Kan man säga att en förkylning betyder någoting? Är det kroppen som säger ifrån att man inte har tagit hand om den som man borde eller är det rent av så att kroppen reagerar på det som händer runt omkring en. Jag är sällan sjuk "peppar peppar ta i trä" men på mindre än två månader har jag haft två ordentliga förkylningar. Vädret och årstiden som nu råder har även en stor roll i det hela. Det är väl så att man får räkna med förkylningar och sjukdomar i dessa tider när det börjar bli lite sämre och kallare väder.

Mina planer för helgen hade varit att jag skulle åkt upp till Växjö nu idag för att titta på min gamla klubb Ingelstad när dem spelar match ikväll. Skulle varit så kul att få träffa min "Silverräv", Pålle och de andra i laget. Men jag ska ju upp till Växjö den 21-23 november så jag får väl hålla mig till dess. Jag skulle även passat på att hälsa på mitt gamla jobb City Gross för att se hur mina gamla arbetskamrater har det. Min förkylning sätter stopp för denna resa då jag inte känner mig riktigt kry. Dessutom åker vi halv åtta imorgonbitti med laget upp till Västerås för att spela match mot Rönnby. Därefter blir det ytterligare några mil i buss upp till Huddinge där vi ska bo på hotell och sen spela match på söndag. På träningarna som vi haft i veckan har jag varit ganska passiv, mitt flås har inte varit okej och är inte det nu heller. Tur i oturen är att jag har haft min lediga vecka från jobbet så jag har kunnat slappa och ta hand om mig själv ordentligt. Men jag har svårt för att bara vara, men denna gång har jag verkligen klarat av att få vara trött och sjuk och inte göra någonting. Jag har mer eller mindre legat nerbäddad och påklädd och tittat på en del filmer och läst en bok. Jag har fått tips om många hälsokurer men jag tror mer på att bara ta det lugnt. Jag vill helst inte ens ta en ipren eller ibumetin om jag är sjuk och använder inte ens nässpray. Kanske löjligt men jag klarar mig ju bra utan. Hur gjorde man förr i tiden? Då hade man inte tillgång till de läkemedel som vi har i dag. Nej, jag står fast vid att klara mig själv tills den dagen då jag verkligen och då menar jag verkligen behöver något för att kurera mig och min kropp.


2008 är året som kommer gå till historien

Kommer Ni ihåg 2008? The year of history...
Året 2008 var då allt och ingenting hände. Jag vet inte hur jag ska förklara men det är ett år som det kommer pratas och diskuteras om i många år framöver. Många godbitar men även en del tråkigheter hände under året 2008. Listan kan göras lång men jag tänker inte tråka ut er med den listan här. Året består av tolv månder och det innebär 365 dagar om det inte är skottår förstås. Än har vi en del kvar av året men den största delen av året är ändå avklarad. Aldrig har jag varit med om ett mer turbulent år än detta och än är det inte slut. Vad kan man vänta sig av resten av året som är kvar? Jag vet inte vad det kan bero på eller vad det är som har gjort att det just blev 2008. Eller jo, kanske men jag håller det för mig själv tills jag är helt säker. Vad jag har förstått och när jag har lyssnat på andra så är det inte bara jag som känner att 2008 är något utöver de vanliga. Jag är glad för att jag i januari valde att läsa en kurs i sexologi men även att jag valde att läsa till Regressionsterapuet. I december är jag diplomerad terapeut och kan utföra mina egna regressioner. Jag har blivit mer klar under året med vem jag är och det har hjälpt mig att se en annan sida av mig själv som jag inte trodde jag hade. Det har gjort mig till en starkare person med ett större självförtroende och jag hymlar inte utan står för vad jag tycker. Kanske inte det uppskattas av alla men för att jag ska må bra är det viktigt för mig att jag får säga mina åsikter. Och det är ju trots allt jag som bär runt på mig själv hela tiden och kommer alltid att göra och då vill man ju må bra. Eller hur? Därför kommer jag inte längre bara "köpa allt" utan har jag något att säga så kommer jag att säga det. Fast lite känns det som jag redan har gjort det under mina 30 år men inte i lika stor grad som nu, från och med året 2008.

Undrar vad som händer med 2009? Kan inte vara lika kaotiskt som 2008. Ny utbildning har jag på G i vår och det är som massör, en vidare utbildning finns även med till hösten då som certifierad massageterapeut. Jag kommer behöva frivilliga att öva på så om intresse finns är det bara att höra av sig.

Full fart mot helgen

Efter helgen som gått har jag återigen dragit på mig en förkylning och jag vet inte var den kommer ifrån. Jag har varit duktig med att ta ordentligt med kläder på mig just för att jag ska hålla mig fri från förkylning och feber. Jag hörde av mig till "Chelle" i tid innan träningen och meddelade att jag inte kunde köra fullt ut men som senare blev att jag inte tränade alls. Och det var nog ett klokt beslut. Svaret som jag fick av "Chelle"  löd så här: Sluta spring i bar överkropp på helgerna när ni festar....jag svarade honom med att om det ändå varit så väl, då hade jag ju i alla fall vetat varför jag blivit förkyld. Inte mycket att göra nu mer än att försöka kurrera sig med hälsokurer av alla de slag. Fast en dag som denna känns det som det kvittar om man är sjuk. Vädret är ändå tråkigt och då kan man lika gärna ligga på soffan med filt, tända ljus och fördjupa sig i en bra bok. Men jag känner för att göra något annat, baka kanske? Men det är väl inget smart drag när man är full av baciller. Väntar nog någon dag till är ju trots allt ledig hela veckan och det gynnar kan jag säga.

Under de sista veckorna har jag kommit underfund med en hel del. Jag vet nu vad jag vill göra i framtiden och ingenting kan stoppa mig. Som en vän sa till mig:

Linda, det du har gjort kan du inte göra något åt. Det är de som du inte gjorde som du kommer att ångra i framtiden.

Det stämmer bra in på mig, för det är verkligen så jag känner. Jag kan inte stå kvar på perrongen och se på när tåget går, jag måste hoppa på och se vad mer jag kan få ut av vad livet har att erbjuda.

Längtar så himla mycket till den helgen i december då jag ska till Göteborg tillsammans med Lisa och hälsa på Ztina. Allt kommer kännas som under Växjötiden och det kommer förmodligen pratas en hel del gamla minnen men även nya och kommande. Om jag känner oss rätt kommer det bli en helg full med skratt och tårar  som jag får chans att tillbringa med fantastiska vänner. Med er kan jag verkligen prata om allt, skratta och gråta och det är en skön och befriande känsla. Ingen som dömer en utan vi tycker om varandra för den vi är. Ingen är mer än någon annan. Tänk om jag inte flyttat till  Växjö, då hade jag aldrig fått träffa er alla och inte fått veta att NI fanns till. Vill inte ens tänka i de banorna Vi har haft med -och motgångar, diskussioner och dispyter men......NI är verkligen personen som förgyller mitt liv och som jag inte vill vara utan. Vi finns alltid till för varandra.


Halloween

I helgen skulle jag jobbat fredag till söndag men jag tog semester mellan lördagen och söndagen för att få chans att umgås och träffa min vänner utanför innebandyplanen. Vi samlades några klockan 17 och lagade lite mat. Ett trevligt initiativ av den som kom med förslaget. Vi skulle dragit igång karaoken men jag gav upp när jag märkte att jag började bli lite irriterad över att jag inte fick rätt på sladdarna. Nästa gång ska jag ha kollat upp detta tidigare. Tyckte kvällen var bra, Jessa kom med halloweentårta och jag hade lite kladdkaka som jag plockade fram. Från min drinklista sen min Dollyfest gjorde jag denna kväll X antal drinkar som jag delade ut till tjejerna. Det blev en livad fest men lite spill, trasiga glas men alldeles för lite uppdrucken sprit. Tror bara att det gick max en liter utöver det som vi hällde i melonen. Det var smaskens =) kvällen avslutades på Lindéns men innan dess svängde vi våra lurviga på Bahnhof. Sist ut från lägenheten med raska steg till Bahnhof var jag, Maria och Jullan. Vi hade ingen koll på att alla andra hade stuckit. Håkan följde Jullan till Jessa men hon sprang halvvägs så Håkan fick springa efter henne. När han kommer tillbaka säger han att det var ju långt till Jessa. Hmm, definiera långt tänker jag . Kan man gå till en person på mindre än 4 minuter är det väl inte långt. Långt är det när vi sitter i bussen längs vägarna mil efter mil för att ta oss upp i Sverige för att spela match. Det är avstånd de..




RSS 2.0