Hemmapremiär...det kittlar i magen.

Idag är det äntligen dags för vår efterlängtade hemmapremiär. Vi saknar två spelare till helgens matcher det är Emma Wahlström som ådrog sig en skada på träningen i veckan och sen är det Caroline Böcker som är iväg med jobbet. Önskar inget hellre än att ni kunde varit med men nu är det som det är och vi andra ska försöka göra det bästa åt situationen. Vi möter idag Balrog och imorgon Endre, inget lätt motstånd men jag tycker att vi spelar bättre och tuffare när vi möter bättre lag. Vi har ju under försäsongen inte haft något riktigt mostånd mer än en träningsmatch mot Endre när vi var i Falköping/Tidaholm. Den förlorde vi med 7-1. Alla andra matcher har vi vunnit eller spelat oavgjort men till vilken nytta för oss i dagsläget. Jag och många med mig i laget hade önskat tuffare motstånd redan under försäsongen för det hade gett oss betydligt mer som lag. Jag personligen hade inte brytt mig om vi hade förlörat varenda match under försäsongen så länge vi hade mött betydligt bättre lag, då hade vi fått mer kött på benen och varit mer förberedda för seriens matcher. Men nu kan vi inte göra något åt det utan nu gäller det för oss att blicka framåt att ta varje match, varje period, varje minut, varje byte som om det vore det sista vi gör. Vi ska och kan pressa ut det sista i våra kroppar så att är vi som står som segrare när helgen är slut. Oavsett vad det står på tavlan så ska vi ha gjort vårt allra yttersta och bästa och gå högt med huvudet när vi lämnar hallen, det ska inte vara lätt att möte FBC:s Engelholms elitdamlag. Nu kör vi så det ryker tjejer.......kom igen!!!!! No mercy!!!

Tillsammmas är vi starka!!!

Att finna sig själv och mogna

Man måste finna sig själv i sin egen historia. Inget av det som redan har hänt kan förändras eller göras om. Det som kan förändras är vår egen syn på det förflutna. Många människor är nöjda med det som är och upplever inget behov av att bättre förstå det förflutnas påverkan på ens livsmönster. Många andra känner en vilja i att förändra någonting, en känsla av att det kunde vara bättre, att livet inte nödvändigtvis måste fortsätta i samma spår.

Att finna sig själv innebär att komma i närmare beröring med sitt sanna själv och samtidigt frigöra en del av den energi som går åt att upprätthålla det falska självets krampaktiga mönster. Denna process går inte snabbt. Personlig utveckling och förändring kan ta lång tid och många omedvetna hinder kan stå i vägen. Att mogna tar som sagt sin tid, särskilt om det i barndomen visar sig att den personliga utvecklingen för att kunna ta ett vuxet ansvar varit dåligt. Mognad innebär att se sin delaktighet i det som händer, att inte skylla på andra utan att se hur man själv bidrar till det som pågår. En mogen människa har kontakt med sina känslor, även med dem som uttrycker sidor av en själv som man ogillar eller som gör ont att kännas vid. Smärta och lidande går hand i hand med glädje och livslust, de förutsätter och berikar varandra. I mognaden ingår att ibland vara osäker, att inte alltid ha de rätta svaren, veta den rätta vägen. Den mogna människan har utvecklat förmågan att lita till sig själv under svåra stunder då det inte fanns någon annan människa att få stöd av. Att sluta upp med att vänta sig att en annan ska ta hand om en, ge den trygghet och det erkännande som man inte förmår ge sig själv är också en del av mognadsprocessen. Liksom att inse att tiden är förbi då man hade rätt att vänta sig ovillkorlig kärlek av en annan människa. Mognad är också att i tillit våga närma sig en annan utan att ha flyktvägar vidöppna eller kräva omöjliga garantier om en evig och oföräderlig kärlek som ingen kan ge. Vi är ensamma , men inte unika i vår glädje och vår sorg. En viktig del i mognadsprocessen är att ta sig själv på allvar och samtidigt behålla humor och distans i relation till det egna livet.

"Hade jag fått vad jag aldrig fick,
så hade det gått som det aldrig gick.
Hade jag mött den jag aldrig mötte
och hade jag skött vad jag aldrig skötte
och hade jag känt vad jag aldrig kände
hade åtskilligt hänt som nu aldrig hände.
Ja, hade jag gått dit jag aldrig går
så hade jag stått där jag inte står!"

Om nu mognad verkar krävande och ouppnåelig, ska man komma ihåg att "mogen" är inget som man ÄR utan någonting som man i bästa fall håller på att bli. Mognad kan aldrig vara en tankekonstruktion eller nås enbart viljemässigt. Den utvecklas i närkamp med livet. Somliga kan komma långt i personlig utveckling via egna insatser. En god start kan vara att börja ta sig själv lite mer på allvar, iaktta sina reaktioner, bli varse sina känslor, fundera över vad man gör och vart man är på väg. Att prata med sina närmaste kan, under förutsättning att man orkar höra vad de har att säga och inte låser sig, ge intressanta synvinklar. Som jag tidigare nämnt i inlägget "det glömda självet"kan en ökad uppmärksamhet på innehållet i drömmar vara till stor hjälp för ökad självinsikt. Man kan även lära sig mycket genom att vara mer observant på de felhandlingar och felsägningar som man gör. Det kan vara väl värt besväret att stanna upp och känna efter de gånger man gör eller säger någonting som egentligen inte var meningen.

En annan spännande aspekt är att "främmandegöra det välbekanta". Det görs genom att man försöker granska sig själv med en annans ögon. Vad ser de? Stämmer ens inre självbild med den bild spegeln visar? Villket intryck gör ens hem på en tillfällig besökare? Hur har mitt liv varit? Vilka har varit viktiga för mig och på vilket sätt? Finns det relationer som påminner om varandra? Upprepas vissa handlingsmönster? Hamnar man i situationer som man känner igen från ett tidigare stadium i livet? Finns det vissa typer av människor som man lätt kommer i konflikt med eller känner dragningn till? Vad letar man efter då man träffar en människa första gången?

Vi har faktiskt valt det liv som vi har och samtidigt har vi valt bort andra alternativ. Finns det saker som man vill ändra på? Vad står i vägen för dessa förändringar? Det blir lätt så att man känner sig för gammal, för inkompetent, för orkeslös för att ta itu med saker - och därför själv bidrar till att saker förblir som de är. Hur mycket av motståndet mot önskade förändringar beror på rädsla, bekvämlighet, osäkerhet? Vågar vi lite mer än än vad vi för närvarande gör?

Mycket av det som jag delgett kan vara svårt att förändra men det måste vi lära oss att leva med. Det som är djupt inristat är svårast att radera ut. De tidigaste livserfarenheterna har lämnat sina djupa och mäktiga spår och gjort oss till den unika människa som vi på gott och ont har blivit. Personlig utveckling kan men måste innebära radikala och omskakande förändringar. För vissa människor är dessa både önskvärda och möjliga, men inte för alla. Var och en måste ta personlig ställning till vad för slags bekantskap man vill ha med sig själv. Ingen människa ska tvingas ta en väg som inte är hennes egen.

Alla människor har en livsbörda, mer eller mindre tung och svårburen. Den är skapad av vår historia, uttryckt i våra relationer. På ett eller annat sätt gör den sig nog påmind så länge vi lever.


Gott humör och humor

Det känns som det händer mycket just nu men ändå inte. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men så är det i alla fall. Nu är jag 30 och det känns underbart ;) det har inte varit några åldersnojor, inte heller varken krämpor eller ålderstecken. Kan vara att jag har upptäckt en ny rynka men naaaaj då den har varit där innan. Ålder och skönhet tror jag går hand i hand. För varje år utvecklas man och blir klokare och vackrare enlig mig alltså. Skämt och sido så tror jag faktiskt det. Sen tror jag även att åldern bara är en siffra, mycket handlar om vad man har för barnasinne och jag kan glatt säga att jag har mitt barnasinne kvar. I helgen till exempel när jag sitter och matar min kusin Tina, det är humor på hög nivå. En humor där hon och jag ligger på samma nivå. Kan ha galet kul ibland men vi är ju av samma släkte så förklaringen kanske har sina grunder. 

Pratade en del med min tränare igår och jag känner att mitt självförtroende är på väg upp ytterligare ett snäpp. Även om man får en del kritik som kommer från en del personer så tar jag inte det så allvarligt, visst tar jag det till mig men jag känner att jag kan ta att personer inte kan lägga fram kritik på ett konstruktivt och bra sätt...detta har kanske också med ålder att göra. lagkamraterna är ju så pass mycket yngre än mig men det märks bara vid speciella tillfälle tycker jag.

I helgen hade jag lite funderingar och tankar men jag fick rensat det bra under en lååååång promenad med Emelie som egenligen bara skulle vara i 15 minuter. Så kan det bli när man lägger puzzelbitarna på plats. Tack så mycket Emelie det kändes så skönt att rensa luften och det fick mig att må så mycket bättre. Nu är jag fitt for fight igen ;)

Födelsedagen den 20 september 2008, jag 30 år..

Klockan ringde 08.00 men jag hade redan varit vaken ett tag. Redan efter klockan slagit tolv började det komma sms om gratulationer. Mamma skickade under morgonens tidiga och skrev:

"Linda! Liten blir stor så tänker en mor, men att åren går så snabbt hade ingen sagt. Att du nu min flicka blivit till en vacker kvinna så söt och fin, så känns det skönt att du är min. Stort grattis på din dag, Mamma"

Tårarna var nära, varför ska jag vara en sådan känslomässig människa? Ibland ær det bra men jag borde kunna vælja vilka situationer som jag vill vara glad, arg och ledsen i.

Många gratulationer har strömmat in under morgonens timmar, tänk att jag har så många vänner. Det trodde jag inte men det kænns verkligen skønt. Ner till frukosten på hotellet gick vi jag och Johanna. Jennifer hade redan varit nere och ätit men skulle ta en sväng till senare. Många kramar från lagkompisarna blev det och mitt i frukosten, kommer laget in i matsalen med tårta, ljus och skönsång. Jag har åter igen svårt att hålla tårarna borta, jag kämpar febrilt för att inte visa mina känslor. Jag fick 3 par trosor "matchtrosor" ;) som jag lätt kommer att få användning för. (Se tidigare inlægg om matchtrosor)

Våra tre ledord för dagens match är: vilja samarbete och aggresisvitet

Uppvärmningen kändes bra och stämningen var laddad. Inne i omklädningsrummet minuterna innan vi ska beträda spelplanen släcker vi ner så det blir helt nattsvart, från stereon hör vi ett av våra två intron,man går in i sig själv och sina tankar, håret reser sig på armarna och mina ögon fuktas av tårar som sakta faller ner på kinderna. Voilken mäktig känsla...Tyvärr slutade matchen dock med förlust med 9-4. Kändes ändå som vi var med i matchen hela tiden men det räckte inte hela vägen. Imorgon är det åter dags för match. Nu laddar vi batterierna med mat och sömn på Clarion Collection Hotell i Umeå.

Så mycket tankar.......

"Jag är inte här jag är någon annanstans i tankarna. Hur mycket tankar rymmer det i min lilla hjärna. Jag vill ju bara vara en vanlig tjej, varför ska det vara så komplicerat?"


På plats i Örnsköldsvik

Många timmar har nu gått. Vi samlades alla klockan 06.45 i morse utanför FBC Arena. Jag var först på plats men strax efter droppade resterande kamrater in. Vi "gamla spelare" fick välja platser i bussen först, alla nyförvärv däremot fick så snällt ställa sig på ett led utanför bussen och vänta på deras tur. När vi andra hade satt och till rätta var det nyförvärvens tur, den äldsta fick gå på först och välja plats och den yngsta fick välja sist. På plats vid hallen var även Eva, min kusin Tinas mamma, lite besviken var hon när jag inte hade nämnt henne i tidningen. Ändå fick jag en lite present som ska öppnas imorgon. Som sagt jag var med i tidningen idag det var en helsida om mig, min födelsedag och innebandyn såklart. En stor bild och en hel del text, vet i tusan om det var så intressant men det var de kanske. Frukost och lunch hade jag packat ner och jag är en person som mår dåligt om jag inte får äta på morgonen och idag var jag lite tidsoptimist så jag hann inte äta hemma. Därför blev det macka och drickyoughurt direkt på bussen. Jag brukar kunna somna på resorna men denna resan har jag varit vaken hela tiden. Kanske är det för alla fjärilar som jag känner i magen. Mycket film har det blivit på resan, har bland annat börjat titta på Törnfåglarna, vilken kultserie. Har även stickat lite på min poncho men med gliringar från min kära kusin så höll jag mig ganska anonym när jag satt med stickorna ;) Försökte ge mig på att läsa men det var inte så lätt, kände att mina tankar inte var samlade så det var meningslöst.

Några roliga kommentarer har det ju blivit under resan:

Krille: (På restaurangen) Serverar ni dagens hela dagen?

Linda till Maria: Hur pratar man här i Hälsingland? Maria svarar: Uppländska

Frida: (Om film på tv) Är inte det här den filmen där hon rakar av sig hela huvudet?

Nu är det verkligen inte många minuter kvar innan klockan slår tolv och jag blir 30, fast jag föddes inte förrän 11.06 så jag har några timmar kvar imorgon att leva som 29-åring. Någon frågade mig nu hur det känns och allvarligt talat så känner jag en pirrig känsla i magen, vet ej om det har med matchen imorgon att göra eller att jag fyller år. Ett liten stund satt jag ensam i korridoren på hotellet och kände att det inte var långt kvar till tårarna skulle börja rinna längs mina kinder. Nu känner jag likadant igen......Varför????!! Är det så att jag kan ha en gnutta ångest eller åldersnoja? Eller är det så att jag bara är allmänt tramsig? Usch.....nåt är det i alla fall och jag kan inte sätta finger på var det är. Vad är det som spökar i magen? Ja, jag kan ju inte göra mer än att acceptera och hoppas att mina vänner accepterar mig för den jag är. Gud så sentimental jag blir.

"Ge mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra
mod att förändra det jag kan och
förstånd att inse skillnaden"

"Du har så rätt men känner du mig så väl ? Eller syns det så tydligt på mig när jag reagerar på något som jag inte gillar"

Bor nu med Jennifer och Johanna på Scandic hotell i Ö-vik. De två kollar kläder till min stundande fest om två veckor och jag sitter här och bloggar.

Från tidningen den 19 september 2008

 
Klart för elitseriepremiär. Innebandyspelaren Linda Olofsson åker norrut och skjuter upp firandet av 30-årsdagen. Mats Hylén

Linda Olofsson

Aktuell: Fyller 30 år
20 september.
Bor: Lägenhet i Ängelholm.
Familj: Sambon Håkan
Liedberg.
Ser på tv: Prison break, Vänner, Efterlyst, svenska deckare (Beck och Wallander)
Senast lästa bok: "Skugga" av Karin Alvtegen.
Musiksmak: Lyssnar på allt men gillar schlagers speciellt.
Motto: För varje minut man är sur förlorar man 60
sekunder av glädje.


Under tonåren var Linda Olofsson ofta barnvakt till kusinen Tina Olofsson. I helgen spelar de innebandy i samma lag för nya storklubben FBC Engelholm.

Elitserien börjar med bortamatcher i Örnsköldsvik och Umeå. Premiären är lördagen den 20 september och samma dag fyller Linda Olofsson 30 år.

- Det känns extra kul att vara med när klubben har gjort en nysatsning och det är helhäftigt att spela tillsammans med Tina, som jag bytt blöjor på en gång i tiden, säger Linda Olofsson, som är äldst i laget.

- Men jag känner mig inte gammal. Till sättet ligger jag nog på samma nivå som de flesta andra. Vi har roligt tillsammans och det blir säkert inga problem att fördriva tiden under alla de bussresor som väntar under säsongen.

Eftersom klubben inte har samma ekonomiska resurser som exempelvis en annan Ängelholmsklubb, Rögle BK, får det bli billigast möjliga transporter. Det betyder att hela fredagen tillbringas i bussen och när det sedan är dags för hemresa på söndagskvällen får sätena fungera som sovplatser.

- Senaste säsongen blev vi tolva av fjorton lag men i år tror jag att vi kan komma bland de åtta första och gå till slutspel.

Innebandymatcherna har fått Linda Olofsson att skjuta upp födelsedagsfirandet två veckor. Då blir det stor fest med många gäster i segelsällskapets klubbstuga.

- Med inbjudan har alla fått besked om vilken kändis som de ska vara under kvällen. Jag räknar med att det blir många festliga kläder och frisyrer. Och så ska det förstås sjungas. Jag älskar schlagers och karaoke!

Den här positiva kvinnan växte upp i Strövelstorp tillsammans med yngre brodern Pierre, som också spelar innebandy. Mamma Lotta arbetar inom vården medan pappa Rolf kört lastbil men numera sitter på kontor.

Efter gymnasiets barn- och fritidsprogram och studenten 1997 vikarierade Linda Olofsson på olika förskolor. Därefter blev det jobb på McDonalds, i olika affärer och på en plantskola innan hon 2004 flyttade till Växjö för att studera vid högskolan. Under första studieåret pendlade hon hem över helgerna för att spela innebandy med kompisarna i Ängelholm.

- Men jag fick också nya goda vänner i Växjö och hade en mycket bra tid där. Efter tre år var jag utbildad behandlingspedagog med fil kand-examen.

Vid sidan om studierna höll hon i gång med innebandyn och spelade för Ingelstads BK i division 1 och elitserien. Efter flytten tillbaka till Ängelholm återvände hon till sin gamla förening, som med nöd och näppe klarade nytt elitseriekontrakt.

Utbildningen gav en projekttjänst vid ett ungdomsboende i Ängelholm med tjänstgöring sju dygn i månaden. På ledig tid har Linda Olofsson under våren gått på en sexologikurs i Malmö och läser under hösten till regressionsterapeut i Helsingborg.

- Jag breddar mina kunskaper för att kunna söka nya jobb, kanske som skolkurator. Jag känner att jag är en servicemänniska och vill jobba inom den sociala sektorn.

Men drömyrket sedan unga år har varit att bli polis. Två gånger har Linda Olofsson sökt och varit med på uttagningarna vid Polishögskolan. Båda gångerna har hon klarat de fysiska testerna men missat i allra sista proven.

- Kanske jag söker en gång till, tycker att det skulle vara intressant att jobba som kriminalare.

Men livet är inte bara jobb och idrott för Linda Olofsson

- I framtiden vill jag skaffa mig hus och familj med min sambo Håkan Liedberg. En önskan är också att köpa hund, det har jag alltid velat ha.

Mats Hylén [email protected] 042-489 92 20


Sista dygnet..snart är det dax

Efter månaders träning är det äntligen dags. X antal träningar är gjorda sen i maj, X antal km har vi sprungit, X antal liter har vi svettats och många härliga tjejer har man mött vid varje träningstillfälle. Inte en enda gång under försäsongen har jag känt att det har varit jobbigt att gå till träningen snarare tvärtom. Tillsammans har vi kämpat oss igenom både löpning, fystester och gymtester. Det vi har kämpat för knackar nu på dörren, på lördag står vi på planen som ett lag enade att tillsammans ro båten åt samma håll, tillsammans är vi starka!!!!!!

Endast timmar är nu kvar tills vi alla är samlade utanför FBC Arena och ska kliva på bussen. Bussen som ska ta oss till Örnsköldsvik där vi klockan 13.00 på lördag drabbar samman mot Ö-viks elitlag. Jag är så taggad och laddad upp till tänderna. Känns inte som det kommer bli många timmars sömn inatt. Men å andra sidan gör inte det något för man har några timmar att slå ihjäl på bussen, så 5 minuter på lilla visaren kan man ju lätt undvara till resan. Väskan är packad med allt som behövs:

Skor
Klubbor
Matchkläder
Sportbehå
Vattenflaska
Hårband

För att vara redo och kunna spela match är dessa punkter ett måste för mig. Resten kan jag klara mig utan om det skulle krisa. På lördag är det ju även så att jag fyller gammal, eller nja inte gammal men äldre än innan ;) känns konstigt att inte vara hemma och fira med sambo och familj men samtidigt så känner jag att det är min "andra" familj som jag kommer fira med i helgen och det känns ändå bra. Det är ju det här jag brinner för så på något sätt är detta det enda rätta. Jag hade inte kunnat sitta hemma och veta att laget är iväg utan bara för att jag fyller jämnt. Näe nån måtta får de vara, jag kommer ju ändå vakna upp på hotell på min dag och få hotellfrukost och det är inte fy skam de inte. En seger hade ju inte heller suttit fel men det är något jag kan önska mig under lördagen.

Jag har jobbat och missat två träningar denna veckan och när jag kom idag märktes det att jag hade varit borta. Jag vill inte missa någon träning men det är ju så när man jobbar som man gör. Jag har ändå en förhoppning om att jag snart ska få ett nytt jobb. Herrarnas tränare Chelle kom fram till mig och sa: - Det finns något till dig och laget i kylen efter träningen nu när du fyller 1000 på lördag. Jag tackar för den men så gammal är jag inte ännu. Vilken söt människa, han hade varit och köpt tårta till oss och hela tårtan gick nästan åt. Smaskens var det i alla fall. Tack Chelle!!!!

Datorn kommer givetvis att vara med i helgen och har jag möjlighet så kommer jag att skriva annars blir det ett referat på måndag efter helgen när jag kommit hem. Skönt att man är ledig på måndag.

Ja.....nu är det verkligen nära......

Måste tacka alla som kommit med förslag till "matchtrosor" det värmer att höra att det inte bara är jag som har problem. Givetvis tar jag gärna emot fler förslag.

Matchtrosor!? Finns dem eller det är så att man har sina egna favoriter!?

Som rubriken lyder har jag länge tänkt och funderat kring om det finns speciella matchtrosor. Det kan inte bara vara jag lider av att trosorna inte sitter där de ska när man tränar och spelar match. Om så är fallet ska jag genast sluta skriva och fundera på en operation istället. Då måste det vara min kroppsform som det är fel på. Trosor är ju ett plagg som jag personligen inte skulle spela utan men jag vill heller inte hålla på och dra och slita i dem under tiden som jag tränar och spelar match. Det ultimata hade varit om "någon" kunde komma på en modell som sitter på plats under tiden som man är aktiv. Det ser inte trevligt ut när någon håller på att dra och det känns som ALLA ser när man man pelar och drar ut de förbannade och obekvämma trosorna som hela tiden kasar in mellan skinkorna. När man väl har fått grepp och satt trosorna på plats är det ju inte så att stannar ute, nä då för vid nästa byte eller snabba rörelse så har de glidit in igen där de inte ska sitta. Egentligen kan man ju sätta dem där redan från början men det är ju inte skööööönt!!!! Ofta är det även så att det bara är på ena skinkhalvan som trosan kasar in, den andra sitter där den ska. Varför är de så?? Om någon har ett bra tips tar jag tacksamt emot de med öppna armar. Kanske man ska ta och sy sig ett par som är i perfekt passform till ens kropp =). Detta är en nöt som jag ska knäcka, om inte just nu så kanske i framtiden.

Sista genrepet innan seriepremiären

Helgen som gick har jag haft fullt upp även om jag har varit ledig hela veckan så känns det som jag väntar med allt till sista stund. Måste ändå säga att jag är bra på att planera men ibland blir det inte som man tänkt sig. Jag är ju en planerare ut i fingerspetsarna men måste våga vara mer spontan när de gäller en del saker. I fredags var det packning till helgen som gällde, bakning och lite fix med Scotts present. Vi var bjudna till Klippan centrum på fredagen för att fira vår kära lagkamrat och Marsälskare Cornelia Scotts 20-årsdag. Ja jisses säger jag bara, tänk när jag fyllde 20 känns som evigheter sen...hmm... ja det är det kanske också med tanke på att jag fyller 30 om några dagar. Jag fixade i alla fall med ett kort till henne där vi i laget hade lagt ihop till en upplevelsepresent. Tjejen ska segelflyga på Österlen tillsammans med en instruktör. Självklart ska vi vara på plats när detta sker och se när det bär upp högt i de blå. Vet inte om jag kan säga att jag avundas henne eller inte för jag vet inte om jag hade vågat. Innan jag åkte iväg på kvällen kom min sambo Håkan hem med en helt underbar bukett med blommor...behöver jag säga mer....är inte det kärt så säg. Det är det lilla som jag blir glad för och det händer inte så ofta att  jag får blommor men när det väl händer så blir jag överlycklig ;)

God mat serverades i Klippan men kvällen blev inte långvarit med tanke på att vi skulle vara vid FBC Arena 04.55, jag ställde klockan på 04.20, götapetter vad trött jag var. Ibland när jag vaknar är det så att ögonen går i kors, ungefär som när min kusin Tina gör en grimas när hennes ögon pekar åt olika håll (bild kommer senare). När jag väl har kommit upp är det ingen fara då går det hur bra som helst. Jag fick ju även "äran" att köra hela vägen till Tidaholm/Falköping. Vi trodde alla i laget att vi skulle spela match klockan 10 men när vi kommer dit kan man inte annat än säga att det blev lite irritation. Matchen hade blivit ändrad till klockan 12 många frågade sig givetvis då varför skulle vi då åka redan klockan 05.00??? Ja de kan man undra men av någon anledning så var det ungefär som vanligt att information och kommunikation återigen inte hade fungerat korrekt. Det var ju inte så mycket vi kunde göra mer än att gilla läget. Jag kom med förslaget att vi kanske kunde ta och lägga ihop till en "liten musikmaskin". Det slutade med att vi åkte en hel minibuss till Skövde och sprang i tre butiker (SIBA, Elgiganten och OnOff) på marginell tid innan vi bestämde oss. Ca 2500 :- gav vi för stereon och gissa om det var bra ljud. Nu har vi i alla fall ett bra ös och tryck i omklädningsrummet innan matcherna. Det gynnar :) Matcherna vi spelade var mot Fröjered som vi vann mot med 6-1. Enligt Anna heter laget Vejbubuoll, hur man nu kan få det till det har jag ingen aning om men tösen är ju från Hässleholm så det kanske förklarar saken ;) skämt o sido, det är en himla go tös. 

Andra matchen spelade vi mot IBK Vänersborg då vi vann med 4-2. På söndagen mötte vi elitserielaget Endre som vi har i serien och det slutade med en förlust med 7-1. Personligen så tycker jag ändå att vi var bra trots resultatet. Extra kul är det att höra av andra att de tycker att jag har utvecklats som spelare, något som jag kanske inte själv lägger märke till alla gånger. Jag känner redan hur jag har växt några centimeter vilket ger mig ett större självförtroende som jag hoppas jag kan ha användning för under kommande säsong.

Missar måndagens och onsdagens träning på grund av jobbet men vad ska jag göra? Har redan planerat att jag ska träna två pass imorgon tisdag och ett på onsdag på gymmet, antagligen blir de styrka, löpning och spinning. Ett spinnpass hade varit skönt för det har jag inte gjort på hela sommaren. Torsdagens träning är jag ändå med på och det känns bra, sen bär det av till Norrland på fredagsmorgonen. Jag ser verkligen fram emot denna säsongen, var ju bara med halva förra med tanke på att jag flyttade från Växjö i höstas men nu ska jag vara med från "The Beginning" och det känns superhärligt.


Dagen närmar sig...

Födelsedagen och seriepremiären närmar sig med stormsteg. Igår hade vi träningsmatch mot Södra Dahl och vi spelade oavgjort (2-2). Kändes hyfsat bra och jag fick feedback av min skadade backkollega Emelie som satt på läktaren. Kändes skönt att höra att det såg bra ut, Emelie tyckte även att jag vann många bollar nere i eget hörn utan att få frislag emot mig. Känns som vi är på rätt väg men till helgen får vi verkligen svar på alla frågetecken som vi har kring vårt spel då vi möter lite tuffare motstånd i Falköping/Tidaholm. Vi kommer bland annat att möta Endre som vi har en del stora förluster mot sen tidigare, tycker det är dags att vi vänder på den trenden nu.

Idag har jag blivit intervjuad och fotograferad av NST. De ville göra ett repotage om mig nu när jag fyller 30, kändes spännade och kul. Det kommer att vara med i tidningen nästa vecka torsdag, fredag eller lördag. Jag har även varit och lämnat blod det är ca tre år sen sist. Ett par timmar efter att jag kommit hem ringer de från blodgivarcentralen...jag fick en klump i halsen när hon frågade hur jag mår. Jo tack jag mår bra. Sköterska berättade att av någon konstig anledning så hade de tappat mig på för mycket blod så jag skulle vara beredd på att jag kanske kunde bli lite trött och snurrig. Ja jag tackar för det, men känner ändå mig bra trots en stor blodförlust. Snart träning, längtar redan men får kanske ta det lite lugnt idag nu när jag blev av med för mycket blod. Att vara ledig en vecka i stöten från jobb känns skönt men vad ska man göra när alla andra jobbar? Den bästa tiden är när man vet att man ska iväg och träna :)

Det glömda självet

I min utbildning till regressionsterapeut kommer vi kontakt med mycket tankar och känslor. Vi läser en hel del böcker och jag blir lika förundrad över hur lite man vet om sig själv. För er som inte vet vad regression innebär drar jag en kort förklaring. Det hela handlar om att man går tillbaka i sitt liv. Det behöver inte vara det liv man lever nu utan kan vara ett tidigare liv  sin barndom mm. Det kan även vara så att om man har ett visst beteende mot någon eller att man har en fobi eller rädsla för något så kan man gå tillbaka till den utsprungliga källan i en regression. Det är väldigt faschinerande att se hur en människa är och blir till i mötet med andra. Hela ens liv handlar även om icensättningar ´vad man mår bra av och vad man mår mindre bra av. Själv har jag fått en ny syn till hur jag själv kan se mina icensättningar, jag är medveten om en del och jobbar på att det ska bli till det bättre för mig. 

Att lära känna sig själv och att använda denna kunskap för att bli en bättre människa är ett mål som många vill nå. Att komma dit är  inte enkelt. Trots goda intentioner är vägen kantad med svårigheter. Det är inte lätt att växa och bli vuxen,  och ibland finns det mäktigaste hindret för mognad och utveckling hos oss själva. Det okända och förpliktigande skrämmer samtidigt som de lockar. Vi både vill och inte vill förändras. I det omedvetna finns många av de erfarenheter och upplevelser bevarade som under livet har format oss till att bli de unika personer som vi är. Kunskap om detta och om hur vi tidigt under livet påverkats i vår personlighetsutveckling är en viktig källa för självkännedom. 

En annan intressant sak är hur våra drömmar fungerar och hur de påverkar oss. Drömmar kan vara alltigenom meningsfulla eller åtminstone sammanhängade. De kan vara fantastiska, klargörande, förvånande, absurda mm. En del drömmar lämnar oss kalla, andra innebär att starka affekter kommer till uttryck, andra ger smärta som framkallar tårar, en ångest som får oss att vakna, en förtjusning, en förvåning osv. Somliga glöms med detsamma efter uppvaknandet, somliga är kvar länge, somliga ett helt liv.......Somliga människor betraktar sina drömmar som meningslösa, främmande fenomen som drabbar dem på ett oförklarligt sätt. De betraktar sina drömmar ungefär som en film som någon annan har gjort. Andra ser drömmar som personliga meningsfulla meddelanden. Ytterligare andra är övertygade om att de sällan eller aldrig drömmer. Alla människor drömmer fast alla är inte medvetna om det.

" Drömmaren vet vad hans dröm betyder. Han vet bara inte att han vet det och därför tror därför att han inte vet det"."  
                                                                                                                                                                    //Freud


Drömmar kommer inte från ingestans utan det är vi själva som skapar våra drömmar, ger dem form och innehåll. Drömbilder kommer ur våra livserfarenheter, både från det förflutna och i nuet, och för den som är uppmärksam har de någonting att berätta. Om man tar sig tid till att fundera kring sina drömmar märker man snart att det finns särskilda teman eller sekvenser som återvänder gång på gång. Detta kan vara det omedvetnas sätt att göra oss uppmärksamma på någonting som vi helst inte vill ha att göra med eller som gör att vi känner oss obekväma. Det bästa är ändå att acceptera allt och ta det därifrån men står. Det är inte enbart drömmar som det omedvetna kommer till uttryck. Innehållet i dagdrömmar, fantasier, plötsliga tankeassociationer eller infall av olika slag kan ge oss värdefull information som kan öka ens självkännedom.

Felsägningar (särskilt i de fall då vi råkar säga raka motsatsen til vad vi menar) är talande exempel på det omedvetnas påverkan. "Varav hjärtat är fullt talar munnen" sägs det och det ligger något i denna folkvisdom. Ett exempel om man är på middag och ska hålla tacktal och säger: "tack för en utsökt middag som somliga, nej förlåt samtliga har njutit av". Kanske det i detta fall var så att talaren uttryckte vad han innerst inne kände men av hänsyn  och god uppfostran fanns det något som hindrade honom att släppa in medvetnadet.

Jag kan nu känna att felsägningar inte alltid uppskattas och om det nu är så att det finns en omedvetenhet av det man säger så kan jag få en känsla av oro. Felsägningen betyder ju något och får mig genast till att tänka lite extra på vad jag säger till personer som jag träffar. Fast man kan väl inte hänga upp sig på detta helt och hållet för ibland är det väl så att det inte behöver betyda något, just det man har sagt fel, eller????


Skador....nej inte nu!!

Jag såg verkligen fram emot att gå till träningen igår men när jag var inne och läste på min backkollega Emelie Ohlssons  blogg blev jag verkligen låg. Hon hade dragit på sig en skada i ljumsken och vet inte när hon kan vara tillbaka. Allt kändes så bra och allt började verkligen klaffa mellan oss på planen. Vi har träningsmatch imorgon och det verkar som Emelie inte kan vara med men jag hoppas däremot att hon kan vara med på vårt genrep inför serien till helgen i Falköping/Tidaholm. Jag känner med Emelie och kan förstå hennes frustration nu när seriepremiären börjar närma sig med stormsteg. Kan inget annat än att hålla tummarna för min kollega. Men även andra spelare har dragit på sig skador Helene Kullander som också är en backkollega har problem med ryggen, Maria Andersson har problem med sitt knä och nyförvärvet Frida Edelsvärd-Sneitz har dragit sitt korsband. Vårt lag börjar liknas vid boken "tio små negerpojkar" där den ena efter den andra försvinner. Lite mer än en vecka kvar till seriepreämiären och jag känner redan av lite fjärilar i magen men så ska det väl vara.


29 snart 30

Sjutton dagar kvar tills tvåan förvandlas till en trea och nian förvandlas till en nolla. Jag kan inte direkt säga att jag har någon kris som många andra säger att de går igenom. I sinnet är jag ju inte äldre än 24 och jag visar trots allt fortfarande legitimation på Systembolaget. Sist jag var där gjorde jag det i och för sig inte och då fick jag känslan av att jaha det var det de, nu syns det att man är över tjugo i alla fall. Det är bara att bita ihop alla blir vi äldre, det är ju inte bara jag. Om det hade varit så att det bara var jag som åldrades då hade jag kanske reagerat lite men nu är det ju inte så. Sett till laget och innebandyn så är jag äldst i laget på pappret men dock inte i sinnet. I hela serien kan jag nog ligga på lite över medel men jag är inte den äldsta i serien, vilket känns helt okej. Det innebär att jag kan fortsätta spela någon säsong till om jag känner för det. Tur i oturen så har vi seriepremiär på min födelsedag den 20 september i Örnsköldsvik. Jag hade planerat in en stor kändisfest samma dag men det fick ju ändras. För om åren har serien alltid börjat sista helgen i september eller första helgen i oktober men inte detta året, nä då. Det ska vara så krångligt som möjligt när jag hade fixat och skickat efter inbjudningar med tryckt datum och allt. Festen fick nu flyttas till en spelledig helg i oktober, närmre bestämt den 11 oktober. Då smäller det högt, närmare över 100 kändisar ska komma till stan och fira min 30-årsdag. Listan över kändisarna kommer att presenteras senare, måste bara göra en extra "tjeck" och se vilka som står på VIP-listan. Annars är det mesta ordnat. Maten, tallrikar, muggar, dukar, drickan, gästerna, överraskningarna, visor, bartendrar mm. Känns som jag har det hela under kontroll, men om jag känner mig själv lite kommer det ändå att stressas in i det sista. Som tur är har jag vänner som har erbjudit sig att hjälpa till att duka kvällen innan om jag får nyckeln. Får jag inte det vet jag inte hur vi ska hinna med allt. Men de löser sig, det gör det alltid :)

Dunderklumpen som försökte smyga

Av någon konstig anledning så har jag ont på mitt högra framben, det vill säga benhinnan. När jag stod i duschen och skulle mjuka upp min hy kände jag att jag hade otroligt ont på benet. Det tog en stund innan båda hjärnhalvorna hade kommit fram till vad som hänt. Det blev mer eller mindre en aha upplevelse, det var ju när jag skulle hem från Västervik på söndagsmorgonen som jag skulle smyga. Det var bara jag och Maria som skulle upp och vi ville ju inte väcka de andra 06.50 men jag tror nog att jag väckte någon ändå. När jag ska tassa ner till undervåningen tyst och varsamt händer det som inte får hända. Dunderklumpen Linda som hade tänkt smyga ner ramlar omkull med hela packningen och kasar ner flera trappsteg, skrapar upp benet och vill bara skrika men tänker på mina lagkamrater som fortfarande ligger kvar och njuter av sin sömn. Det kändes som någon hade dragit en osthyvel över mitt ben, vågade knappt titta efter hur det såg ut. Kvällen innan hade en del påpekat att vi skulle vara tysta och jag gör precis tvärtemot. Inte konstigt om jag inte har några vänner kvar i laget eller om någon blänger surt på mig under veckans träningar. Nej så farligt tror jag inte det är men lite förargligt är det allt. Orsaken till hela händelsen måste vara att:
1. Trappan var hal
2. Trappan var brant (not)
3. Jag hade mina tåssor (hemmastickade strumptofflor)
Jag tror på en blandning av etta och trean, helt klart!!

Snart träning, återstår att se om någon ger mig kalla blickar.


Min nya hobby

I söndags när jag skulle gå på mitt arbetspass kände jag att något var på gång i min kropp. Halsen kändes konstig och det är den konstiga känslan jag brukar få när jag har en förkylning som ska bryta ut. Givetvis hade jag rätt för natten mellan söndag och måndag hostade jag så mycket så jag nästan klöktes, vilket också tillhör ett av de vanliga symtomen på min förkylning. Under gårdagen blev jag bara sämre och sämre. Om det är så att jag mot all förmodan hade något i mitt huvud så kan jag nu säga att det finns nog inte mycket kvar. Tror jag har snötit/fräst ut allt och lite till. Hjärnan känns helt tom men ändå är man helt tjock i snoken. Var kommer allt ifrån. Jag är sällan sjuk och har funderat på vad det är som kan ha bidragit till min förkylning och jag har kommit framt till att det måste vara från helgen i Västervik med laget. Tre matcher spelade jag under lördagen och gick runt i svettiga kläder, var ute på stan och blev ännu mer kall. Där har vi förmodligen anledningen. Jag ska inte ha skuld för att jag gjorde många knop igår men det är väl okej när man är sjuk. Jag tog tillfället i akt och började redigera och fixa en del med mina foton. Jag har hittat min nya hobby. Så mycket kul man kan göra med foton synd bara att man inte har en mer avancerad kamera men min födelsedag nalkas och då kan jag ju skriva till en kamera på önskelistan.








RSS 2.0