Avgörandet i våra egna händer

Sista avgörande matcherna var här i helgen och det stod mycket på spel. Skulle FBC:s Engelholms damer ligga kvar i elitserien eller skulle de ramla ner i division 1. När man läser en del kommentarer på hemsidan så finns det ju en del som inte önskar oss välgång utan vill hellre se oss i "ettan". Ibland  har jag haft stor lust att skriva en motkommentar men då startar jag kanske något som jag inte orkar avsluta. Men tillbaka till helgen som var och våra matcher och vår bragd. Vi mötte IKSU på lördagen och innan uppvärmningen bad jag att vi skulle samla oss framför mål. När vi stod i ringen bad jag alla tjejerna att ta fram sina händer. Jag sa:


"Här i ligger det tjejer, vi har avgörandet i våra egna händer, det är bara vi på planen och vi på bänken som kan se till att vi fixar det här. Vi kan bara be till gudarna att Karlstad sköter sina kort och vinner över Västerås resten är
upp till oss själva. Nu gör vi en sju helsikes bra uppvärmning."

Alla var med på noterna och uppvärmningen var suverän. Jag fick känslan av att man nästan kunde ta på spänningen och laddningen som fanns bland tjejerna. Första perioden var något utöver det vanliga, det var det bästa jag sett laget prestera alla var glödheta. Trots hettan kunde vi inte vinna utan förlorade med 11-0. Än var det inte avklarat än för vi hade ju söndagens match att se fram emot.

Om första perioden var het mot IKSU så kan jag utan att tveka säga att söndagens match mot Ö-vik var så sjukt bra. Laget spelade bra i 60 minuter precis som de ska vara, innan har vi nöjt oss med 20-40 min men nu var det hela matchen igenom. Vi var tvugna och Västerås var tvugna att förlora, allt kunde hända. Men FBC:s damer drog längsta stået och vann med 6-5 samtidigt som Västerås förlorade sin match. Så viktigt, så härligt, vilken underbart skön känsla.

Nu väntar kvalet och där är det ingen tvekan om att vi ska vara ett av lagen som stannar kvar i elitserien. Nu kör vi i sex veckor till. Håll ut, nu börjar det roliga och vi ÄR bäst när det gäller.





RSS 2.0