Nytändning

Igår samlades vi med laget nere i banskolans lokaler för att ha möte med klubbdirektören Johan Karlberg och därefter gym. Johan började med att dela ut varsin utvärdering som vi skulle fylla i. Den handlade mycket om vem man hade förtroende för i laget, spelarrådet, klubben, styrelsen mm. Det fanns även frågor som rörde oss som lag, träningar och matcher. Därefter delades vi in i grupper och skulle svara på följande frågor: Detta vill vi fortsätta med, detta vill vi sluta med och till sist detta vill vi börja med. Dessa frågor rörde både träning och match. Efter diskussion i grupperna var det dags för redovisning av det som vi kommit fram till. Mycket av det som kom upp från de olika grupperna var slående lika. Det kändes som alla var överens om vad som måste göras utifrån de förutsättningar som vi har. Från och med nu är det nytändning och nysatsning.

"Undrar vad som sägs i motståndarnas omklädningsrum i periodpauserna om vårt spel. Syns det att vi har någon struktur eller är det lika rörigt för motståndarna som det är för oss."

Ta detta med en nypa salt för lite kul är det trots allt. Krille har verkligen koll på vad våra motståndare har för varianter i uppspel och försvar. Det är jag imponerad av men hur tänker motståndarna när de möter oss? Jag är nyfiken :)

Var på gymmet i morse med min kära kusin Tina som fick ringa till sin bror för hon hittade inte till "Träningsakademin". Alla vet var det ligger. Hör till saken att hennes lokalsinne inte är det bästa. Läste på Emmas blogg om att Tina trodde Mora låg nära Kalmar. Hmmm....jag är inte bra på geografi men jag vet att Mora inte ligger i Småland. Men "gumman" jag älskar dig ändå, jag är glad för att du är den du är och stolt över att vara din "kära" kusin. Love you...

Jag har ju glömt att berätta att jag har köpt en systemkamera. Så nu ska jag bli proffs på att fotografera och ja, Tina självklart ska du & jag fotas tillsammans en hel del. Då är det som det brukar ;)

FBC - Västerås 5-5

Wiiiiiieeeeeeeee!!! Och så kom äntligen vår första poäng...Viktigt tjejer!! Vilken härlig dag om man jämför med lördagens fadäs. Den dagen och matcher är nu glömd för igår (söndag) var det ett helt nytt lag med ett jävlarannama, attityd och inställning som beträdde planen i FBC Arena då vi tog emot Västerås. Till hjälp denna match hade vi "Chelle" herrarnas tränare och det var stor skillnad på fokus hos tjejerna. Vi träffades redan klockan 10.15 ute på Erikslund för att äta tillsammans och snacka lite. Vid mitt bord satt Anna, Tina, My, Maria och Jennifer. Men för att höja stämningen hade vi roliga timmen. Ja jisses vad jag fick använda mina skrattmuskler och ont i käkarna fick jag av allt skrattande. vi rev av den ena roliga historian efter den andra. Att man var ensam om sin sjuka humor kan man ju glömma, kändes skönt att få dela den med andra som har likadan sjuk humor som en själv. Helt galet. Vi for till hallen och samlades där runt 12. Jag hade Emma och Tove i min bil och vi laddade med att spelade "Het" med Björn Rosenström på hög volym och sjöng hellre än bra med i texten. Innan matchen var det genomgång och den höll Chelle i. Alla lyssnade intensivt och verkade vara fullt fokuserade. Han var tydlig med att om vi inte hade något bra att säga under matchen så var man tyst och lyssnade istället på vad han eller Krilla hade att säga.

"Ska vi hälla vatten eller bensin på elden? Givetvis besin för att hålla lågan vid liv, vatten dödar elden så därför heller vi vattnet i oss för att fylla på med vätska."

Söndagen den 26 oktober var den datum då FBC dam steg ut och tog för sig och krigade till sig ett poäng. Mer rättvist hade varit om vi fått alla tre poäng men vi var ändå ruggigt bra och fokuserade denna match. Alla hjälpte verkligen varandra både på och utanför planen. Kan inget mer än säga att det var otroligt viktigt för oss att ta poäng nu. Dels för att förbättra stämningen i laget både på träning och match och dels för att vi ska hänga på och inte få så stort glapp till lagen ovanför oss i serien. Nu är ribban lagd och kan vi bara fortsätta som mot Västerås så kommer poängen att trilla in till oss och det kommer INTE att vara en tillfällighet.
Härligt jobbat ALLIHOPA!!! Det här var vi värda.

Tillsammans är vi starka!!

FBC - Täby 3-12

Vet inte vad jag ska skriva, saknar ord helt enkelt. Det borde inte vara så svårt för oss att ta poäng och vinna lite matcher. Fast det krävs lite mer av oss än vad vi presterat..... Vi jobbade inte som ett lag idag, mycket kan sägas innan match och alla verkar taggade och laddade till tusen men.... ibland verkar det inte så. Nya tag, kom igen tjejer!! Saknar dig Emelie!

Frustration...vi är ETT lag

Ofta kommer jag till träningen med ett leende på läpparna och går därifrån med samma leeende om inte större. Idag var det inte så. När jag tar min promenad till träningarna som tar ca fem minuter hinner jag lyssna lite på musik och ladda för kvällens träning. De dagar som det är träning längtar jag från det att jag går upp till att det ska bli kväll så jag kan få träna och träffa min "andra familj". Personligen anser jag att man ska göra sitt "jobb" på träningen när man väl går dit. Man går inte dit bara för att "lojja" då kan man lika gärna stanna hemma. Vi är påverkningsbara individer och det räcker med att någon är på dåligt humör så smittar det av sig på dem andra. Detta sker mer eller mindre omedvetet. Visst finns det bra och mindre bra dagar men frågan jag ställer är: Hur kan man vara på dåligt humör mer eller mindre alltid? Hade vi spelat i division två eller tre hade jag mer accepterat att det "lojjas" lite på träningarna men för f-n vi spelar i elitserien. Så som en del beter sig och är på träningarna så kan man inte tro att det är i högsta serien som vi spelar i.

"Idag hade ett eget träningspass med löpning gett mig mer."

Jag har fått lära mig att respektera tränaren och när han/hon talar är man tyst och lyssnar. Självklart ska det kunnas diskuteras men det får finnas gränser, det är ändå tränaren som har det yttersta ansvaret och det är bara att gilla läget, Vi är många tjejer med många olika viljor, det kan inte vara det lättaste att vara tränare i FBC:s elitdamlag. Vi spelar i ett lag och för att det ska fungera är det viktigt att alla delar är på plats och att alla är delaktiga i det som sker. I annat fall kanske man ska tänka efter om det är lagidrott man vill syssla med. En del tar sig friheter mer än andra och det rubbar vår stabilitet.

Nu rycker vi upp oss och ger Täby och Västerås  vad de tål i helgen.


Citerat från Ztinas blogg

Fler citat som berör mig och som jag mer än gärna lägger ut på min blogg är ett från min underbara vän Ztina. Mitt hjärta ÄR stort men bara till dem som jag verkligen vill ge och till dem där jag känner att jag får tillbaka. Ztina du ÄR en av dessa personer som jag mer än gärna skriver om och som har en plats inne i mitt stora röda bultande hjärta...

Citerat från www.ztinahartzell.bloggspace.se
Sedan jag sist dikterade några rader har jag hunnit med en kändisfest av sällan skådat slag. Det var en salig blandning allt från Ronny och Ragge till drottning Silvia. Det var en otroligt rolig fest och jag är imponerad över mångas fantasi vad gäller utklädnad! Men det finns ju givetvis bara en som kan vinna utnämnelse som bäst utklädda och det måste jag tillägna självaste festinnehavaren, Dolly parton! Bra jobbat, Dollan! Givetvis fick vi njuta av två omgångar "nine to five" och det förflyttade mig bakåt i tiden flera år och galna fester på Forskaren, Växjö. När Jonna uppträdde med sin grupp på festen och började hoppa och studsa trots en sjumånadersgraviditet märkte jag att ingenting har förändrats hos oss tjejer, tjejer! En och annan tår rullade ner från min kind, helt oförberett och oannonserat när jag under festen tänkte på Linda, kvällens 30åring, med sitt otroligt stora, varma och framförallt ärliga hjärta.Du är en vän jag aldrig vill förlora och jag har sinnessjuka skrattattacker tillsammans med dig. Jag är i enormt behov av dessa uttömningar av känslor, och jag vet att det är garanterat tillsammans med dig. Och som vi alltid säger, C-uppsatsen i bibblan, den kommer jag minnas på min dödsbädd. Oh herre jävlar, för att svära lite.... 

Är nu 10 cm längre

Läste på Emmas blogg om vad hon hade skrivit om vår match mot KAIS Mora. Jag blev rörd, stolt och har nu bättrat på mitt självförtroende ytterligare ett snäpp.

Citerat från www.eemmaa86.blogg.se
Även om det var många som var bra så måste jag nämna Linda Olofsson som jag tycker gör sin absolut bästa match hittills denna säsong.. ingen kunde komma förbi henne denna dag och gjorde de det så redde hon ut situationen på bästa sätt... Hon var på rätt plats hela tiden och var verkligen grym!

Tack Emma känns otroligt roligt att höra!!!
Till helgen kör vi igen.

KAIS Mora - FBC 6-2

Lite turbulens innan matchen var inte det vi behövde idag men allt redde upp sig och vi lade fokus på matchen. Jag bad vår lagkapten Emelie att samla laget innan uppvärmningen för att ge det lilla extra. Vi stod i vår lilla ring och jag sa: Varför är vi här? För att vi tycker det är kul och roligt att spela innebandy, det är detta som vi brinner för och nu lägger vi allt tjat och gnabb bakom oss och fokuserar på den uppgift vi nu har framför oss. En för alla, alla för en. Tillsammans är vi starka och nu ska vi dra båten åt samma håll. All var vi överens och när uppvärmningen började kändes det bättre än på länge. Jag vågade inte tro på mer för stunden men när klockan tickade igång på första perioden var vi så fruktansvärt heta och på G. För första gången denna säsongen spelar vi och kämpar som ett lag och vi gör det i 60 minuter, i alla tre perioderna. Det var riktigt skoj att se att alla skötte det som dem skulle på planen. Att det sen inte räcker hela vägen är fruktansvärt surt men nu känns det som vi är på väg åt rätt håll.

We´re back on track girls........


En stund på rummet

Nu är det söndags morgon. Vi kom fram kl ett i natt till Siljan hotell och jag fick dela rum med Carro. Jag kände inte att jag var speciellt trött men vågade inte starta tv:n för då hade jag väl fastnat i någon film men även av för respekt för Carro som ville sova så satte jag inte igång tv:n. Hon hade dock fullt upp med att skicka sms, jag hörde tydligt i tystnaden på rummet hur hennes fingrar tryckte på de små knapparna på mobilen. Det var ju inte hennes första sms om jag säger så, det gick snabbt för henne att skriva. Fast jag känner igen mig och jag tror "vår" generation skickar mer meddelande än vi pratar i telefon, vilket både har för- och nackdelar. I ett sms kan man skriva precis det som man inte vågar eller kan säga man har möjligheten att gömma sig lite om man jämför med att prata i telefon. Det är också ett bra alternativ till om man inte orkar prata med den som man skickar till. Jag personligen uppskattar att få sms, då vet man att det är någon som tänker på en, bryr sig om en eller bara har tråkigt och vill att man ska förgylla deras tillvaro. Lika kul tycker jag det är att skicka sms och det går av bara farten. Ibland undrar jag hur många sms jag har skickat sen jag fick min första mobil. Vet inte ens om jag vågar tänka tanken :) Då det handlar om att prata i telefon tycker jag också att man i och för sig gömmer sig men man hör i alla fall rösten på den man pratar med. Det bästa är att träffas ögon mot ögon men det är också då man är mest öppen och sårbar. Då läser man av den andra personen direkt på kroppsspråk och ansiktsuttryck. Bor man i två olika städer, långt ifrån varandra finns ju inte möjligheten att springa på varandra på stan eller bara ses och snacka lite, då sker allt över telefon eller mail. Telefonen är en bra uppfinning, dels för att kunna hålla kontakten med andra långt borta och dels för att höra den andras röst som kanske befinner sig i andra änden av Sverige. Att få höra en röst som är betydelsfull betyder så mycket för mig. Min vän Ztina som bor i Göteborg som jag inte träffar så mycket nu som när vi bodde i Växjö saknar jag som attan. Nu träffades vi i helgen när jag hade fest och bara att få se henne och höra henne får mig att må så bra. Hon kom fram till mig när hon skrivit i den "gröna boken" som jag fick och såg att hon hade tårar i ögonen, jag kunde känna med henne och fick också tårar att falla. Vi brukar för det mesta bara höras på sms eller msn men ååååå vilken underbar tjej detta är. Tiden på universitetet är den bästa någonsin då jag träffade vänner för livet, Ztina; Jenny, Jonna, Lisa och Mette. En del har jag mer kontakt med än andra men jag känner ändå att vi kommer ha kontakt livet ut. Love you girls och saknar alla våra galna studer tillsammans i Växjö.

Nu sitter jag på rummet och Carro ligger i sängen bredvid. Hon tvingar mig att sätta på dansbandsdax.se, hon är konstig men en supertrevlig och go tjej. Som jag garva när hon berättar att hon sitter och lyssnar dansbandsdax på jobbet. Ha ha, sitter här med ett leende på läpparna, tokiga lilla tös.

Snart är det dags för match igen och jag har börjat ladda. Nu är det f-n dags för poäng tjejer. Kom igen!!!


Morgonstund har guld i mun

Dessa tjejer alltså.....I like them a lot. Så fort någon öppnar munnen kan man vara beredd på att någon kommer att kommentera det som är sagt, så det gäller att passa sin tunga. När vi vaknar på morgonen och jag drar bort gardinen så ser jag att det som är utanför vårt fönster är inomhus. Vi som inatt trodde det var utomhus men nu såg vi att det är soffa och tv, växter med mera. Så även om vi ville vädrat lite igår så hade det nog inte hjälpt.

En del repliker från filmer har de blivit utan attt man tänker på det:

Var é kniven? Å nej försök inte systra min, du hade den sist. (Linda)

När ska vi lämna rummen? (scott)

Vi hade så kallt på rummet inatt och ändå har vi betalat bränsletillägg. (I vårt fall var det tvärtom, det var så varmt så de koka i skinnet. Måste nog fylla på med vätska så jag inte torkar ut.)



Carros påhitt efter  Hotellet OK          Vårt fönster till rummet
frukosten. Sova!!                                   soffan står utanför

Har precis haft samling inför matchen och nu jäklar är det dags för oss att plocka poäng. Vi fick alla ett papper av Sara som ska vara med hela helgen och har vi inte det så kommer vi få gå hem.

Inställningen kommer vara A och O denna helg och det räcker inte med att ställa skorna och gå på halvfart för då blir vi utspelade. Ta med dig det vi skrev om varför vi uppskattar dig och gå ut och kör i helgen.En sak ska ni också ta med och fundera på är att det är få spelare som får chansen att spela i elitserien! Ni har kämpat hårt för detta och ni e väl värda att vara där. Ni ska med stor stolthet dra på er klubbdräkten idag och imorgon och gå in och köra 110%.

Utan krav och utan "måsten" ska DU ge allt i alla lägen och slita för dig själv, dina lagkamrater och alla andra som följer våran framfart. Tillsammans är vi starka och tillsammans är vi störst, bäst och vackrast! Låt hjärtat, hjärnan och inställningen vara med er denna helg, ge järnet i varje situation. Låt inte dina lagkamrater göra ditt jobb ute på planen (lagkamraterna kommer att finnas med när du behöver understöd och peppning). Vi tror jättemycket på er och nu är det dags för er som lag att bevisa att ni tror på varandra.

EN FÖR ALLA, ALLA FÖR EN!!!!!

There´s  no I in FBC!!'

Vi fick alla i laget en lapp där det stod ett par punkter som Sara och Krille uppskattar oss för. Jag hade på min:

Linda - vi uppskattar dig för:

Att du alltid ger 110%
Att du tar ansvar på planen
Att du styr och ställer i din formation


Med dessa vägviseord kände jag mig superladdad för att spela match och det kändes som de skulle gå vägen. Nu gjorde det inte det. För första gången på våra fem spelade matcher gjorde vi en riktigt bra andra period. Vi vann den med 4-2. Låg under i första med 3-0. Vilken upphämtning och jag kände att vi var på G. Vi var ruggigt bra, vi ägde det mesta i period två. Men något gick snett i tredje perioden och jag kan inte sätta finger på vad. Vi får alla gno våra geniknölar och sortera upp vad vi kan ta med oss till morgondagens match mot KAIS Mora. Då vi återigen har match. Ett taggat FBC kommer att stå på planen.

På plats i Umeå...humor på hög nivå

Så där ja då var vi äntligen på plats. Klockan hann bli tjugo över tio. Att det är stor åldersskillnad i laget är inget jag märker av. Inte så ofta i alla fall. Humorn som vi har i laget går inte av för hackor. Den är så sjuk och låg så det finns inte men ändå är det så himla kul. Vad är det man skrattar åt egentligen? Är det för att det inte finns någ bättre att roa sig med som man tycker allt är kul. Det kan handla om allt från dåliga vitsar, full dans, Tinas fisar eller annat under bältet som exempelvis bajs. Hur sjukt är det inte men när man sitter där i bussen och vi bara har varandra då är allt kul. Jag trivs så himla bra i detta tjejgänget och skulle inte vilja byta för allt smör i Småland. Eller ja, skulle jag byta så skulle det givetvis vara tillbaka till Ingelstad i Växjö där jag har min lilla "Bisse" biffen som jag saknar som bara den.

Trötta tjejer har det varit på vägen upp till Norrland men jag fick ju min extra timmes sömn på morgonen så jag behövde ju inte sova middag ;) Eller vad säger du Emma? Emma som kartläsare, nja vet i sören om jag vill vara med då för det är inte ofta som hon har koll på var vi är någonstans.



Mina roomies för denna fredagkväll/natt blev Carro och Scott. Jag och Scott sitter med varsin dator och Carro har somnat. Hur kul kan man egentligen ha? Sjuk humor igen när vi sitter här och jag skriver till Scott på msn att jag nog ska gå och tvätta ansiktet och sen kanske sova men vi hörs imorgon. Sååååååå sjukt men vi skrattar gott i alla fall. Och fläkten sen då? Var den igång när vi kom eller vem har startat den? Är glad att jag hittade den för här i rummet är det upp mot 40 grader varmt och jag vet inte hur jag skulle klarat natten annars. He he jag låter ju som en pensionär för fan. Men det är jag ICKE...

Jag och Scott vid varsin dator Den omtalade fläkten

Lite omgjorda bilder från festen. Nu kan jag snart köpa min systemkamera och då ska jag bli proffsfotograf.



Åter bussresa till Umeå för en helg med matcher

Vet inte var jag ska börja men denna vecka har jag känt mig frustrerad. Det är en sådan vecka i månaden då jag missar både måndagens och onsdagens träning på grund av jobbet. Det känns inte okej. När jag sitter på jobbet och vet att laget tränar och jag inte kan vara med får jag en fruktansvärd ångest. Jag vill också...En frustration som inte går att beskriva men jag måste ju jobba. Trots allt jobbar jag ju inte mer än sju dygn per månad men ändå, jag vill inte missa träningarna. På torsdagens träning kunde jag vara med, jag hade med mig lite saker som var kvarglömda sen festen men ingen verkade kännas vid dessa. Vi pratade om helgen och alla var nöjda men det är ju alltid speciellt med första träningen efter en helg då man hittat på nåt skoj. Nu missade jag ju det i måndags och fick ta för mig på tordagen istället. Trodde de flesta glömt men icke så nicke det var bra "snack" om helgen, så jag kände ändå mig delaktig även om jag inte var där i måndags. Tyckte det var bra tempo på träningen, fan vad jag gillar att spela med Emelie. Vi är på samma nivå och vill lika mycket, synd bara att alla inte verkar känna likadant. Kanske ska ta och sålla lite, vet ju att det finns andra som både kan, vill och skulle lätt fixa att vara med och spela med oss. 

Väskan packade jag igår som tur var. Jag lade fram det  jag skulle ha med mig och det som jag skulle ha på mig.  Jag gräddade pannkakor sent på kvällen som jag hade tänkt att jag skulle ha med mig idag. Samtidigt fixade jag med fler bilder som jag fått från andra sen kändisfesten. Jag kände inte direkt att jag var trött för jag låg vaken framt ill halv ett på natten. Klockan hade jag ställt på 05.00. Jag vaknade kl fyra och tänkte å nej jag har försovit mig men när jag tittade på klockan hade jag ju en timme kvar till fem. Nästa gång jag vaknar är när telefonen ringer, det är Tina. Shit, tänker jag, fan jag har försovit mig. Tina frågar, var är du, har du försovit dig? Ehh, svar JA! Klockan var bara någon minut över sex men vi skulle ju åka klockan sex. Linda fick eld i röven (ursäkta språket) men tror aldrig jag varit så snabb, måste varit rekord. Håkan fixade matsäcken till mig men glömde mina pannkakor. Känns som det kvittar nu, jag fick i alla fall med mig kladdkakan och det var viktigare för det hade jag lovat tjejerna. Jag kände nästan stt lite gliringar får jag räkna med när jag går på och visst var det så. Lite applåder, ja man tackar. Jag bjuder på min försovning för det har aldrig hänt innan och kommer ABSOLUT inte hända igen.

Sitter nu på bussen och det är lugnt och stilla, de flesta sover, tittar på film på sina datorer eller sitter och snackar lite. Lugnet kan ha att göra med att vi inte är mer än 13 spelare. Vad händer om någon går sönder??? Måste verkligen ta poäng i helgen. Jag har en känsla om att vi kan ta hem full pott men det återstår att se om den känslan stämmer. Nu får jag nog lämna tillbaka Emmas trådlösa internet. Håll tummarna för oss i helgen då vi möter Dalen och KAIS Mora.

Vilken lyckad kväll det blev

Nu är det över och allt känns tomt men vilken härligt galen kväll och vilka minnen jag har. All tid och möda som jag lagt ner för att festen skulle bli så bra som möjligt gav ett positivt resultat. Alla verkar vara jättenöjda och glada. Och då är jag glad :)

Lördagsmorgonen började tidigt. Allt skulle fixas samma dag till den stora festen. Hjälp hade jag från pappa, Håkan, Pierre, Louise, farmor, Leif och Karin. Utan deras hjälp hade jag aldrig hunnit klart i tid. När gästerna väl kom stod jag beredd med VIP-listan vid röda mattan som jag hade lagt ut. Alla var så fina och det blev en hel del hjärtliga skratt när vi såg varandra. Maten var beställd från lunch och partyservice och det serverades krämig pastasallad, potatisgratäng, rostbiff, marinerad kycklingfile, bullar och sallad. Toastmaster för kvällen var självaste Peps Persson (brorsan) han hade inte ett lätt uppdrag att försöka få tyst på nittio personer som hela tiden pratar. Lite respektlöst kan jag tycka att prata samtidigt som toastmastern försöker fånga uppmärksamhet. Många fina tal hölls under middagen och först ut var Anna Johansson från Strövelstorp, sen kom Camilla Kunstelj, Eva Olofsson och mamma. Camilla m fl. hade fixat med en bok som innehöll en massa bilder på mig från min svunna tid. Bilder som jag knappt kommer ihåg. Inga vackra bilder men en skönhet har man kanske aldrig varit ändå ;) Eva hade skrivit en sång som alla sjöng och mamma höll ett tal om mig från det att jag var liten upp till nu i vuxen ålder. Mamma berättade om mitt "klassiska skolfoto" (alla som sett vet vilket jag menar) och om när mamma och jag åkte våra små handlerundor till Åstorp. Då hade jag min plats i baksätet i bilen. Mitt i skulle jag stå och mina armar var utsträckta över ryggstödet. Jag sa visst alltid: - Mamma, nu sör vi!! Älskar dig lilla mamma. Även mitt lilla FBC damlag hade skrivit en liten visa och om jag inte fattade fel så är det den som ska spelas in och göras till musikvideo. Nice girls, vilken kör jag kommer att ha som stöttar mig.

Kvällen fortsatte med uppträde som jag hade fixat med. Fem låtar skulle framföras och med fem personer i varje lag. Låtarna var:

Mitt i ett äventyr
Växeln hallå
Det gör ont
Vem e det du vill ha
Åh när ni tar saken i egna händer


Vinnare blev Lena PH med "Det gör ont". När juryn sammanställde för att redogöra för vem vinnaren skulle bli stod Dolly Parton för underhållningen. Hon rev av "9 to 5" två gånger om. Vilket ös. Många hade lagt ner tid och själ på sin utstyrsel och det var kul att se. Vinnare skulle koras för bäst utklädd, en man och en kvinna men det blev aldrig av. Tycker nog att männens pris skulle gå till mammas sambo Åke "Babsan" han/hon var så fin.

Kvällen fortsatte med dans och musik. Mycket schlager revs av och det gillar ju jag. Spy Bar hade för första gången GRATIS i baren hela kvällen men trots det så dracks det dåligt. Jag trodde inte drickan skulle räcka men så var inte fallet. Det var hur mycket som helst kvar i spritväg men det tar vi till Halloween. En del verkade trots allt ha mått lite dåligt men jag nämner inga namn. SE & HÖR kommer antagligen ha med skandalerna från festen i deras nästa nummer. Det fanns ju en del paparazzi på plats.

En oförglömlig kväll har Ni alla gett mig och jag hoppas att ni också kommer minnas denna kväll då kändiseliten vällde in till lilla Ängelholm. Vi var ju ca 90 personer, lite bortfall på slutet, en del som jag har förståelse för men långt ifrån alla. Dem som det gäller vet nog vilka de är. 

Alla presenter öppnade jag när vi städade på söndagen och jag blev så glad för allt. Jag fick:

Pengar
Halsband
Musikvideoinspelning
CD-inspelning
Luftballongfärd
Tavla
Presentkort på Hälsans Hus
Presentkort på UNIK
Presentkort på Wallmans Salonger
Gästboken med bilder på mig
Fina och rejäla salt och pepparkar (såg ut som flaskor)

Hoppas inte jag glömt något nu

Kan inte tacka er som var med och förgyllde kvällen tillräckligt men shit alltså "you made my day" mycket tårar och mycket skratt, en kväll som denna kan nog göra vem som helst matt. NI är alla underbara på ert lilla sätt och därför gillar jag er.



Tack!!!

Kändisfesten...1 dag kvar

Förberedelserna är i full gång men min planering sprack i onsdags när jag ringde och skulle fråga om jag kunde få nyckeln som idag (fredag), då säger kvinnan att det är uthyrt ikväll. Gissa om jag blev stressad.... det betyder att allt måste fixas samma dag. Nyckeln ska jag vara och hämta kl 10 sen är det bara fullt ös som gäller, effektivt arbete i ett par timmar innan jag måste hem och fixa till mig som den kändis som jag ska vara :) får väl försöka vara på plats igen kl 16 för de sista förberedelserna med välkomstdrink, tända ljus och rulla ut röda mattan förstås. Är oerhört glad för den hjälp jag kommer få av mina nära pappa, Pierre, Louise, Håkan, Leif och Karin mfl. Kan bara hoppas på hyfsat fint väder. Många sena återbud har skapat röra i min bordsplacering som jag nu har gjort om ca 20 gånger, inte så kul men vad ska man göra. En del återbud har jag överseende med men lite framförhållning från gästerna hade varit underbart. Trots allt lämnades inbjudan ut innan sommaren och då kan man planera för ett datum i oktober tycker jag. Vill man inte komma då tackar man givetvis inte ja. Sista datum för om man skulle komma eller inte existerar nog inte för många heller. Sätter man ett datum för OSA då är det det som gäller och inte två veckor senare. Eller ännu värre två veckor innan festen ska äga rum. Hur kan man bara vara så nonchalant? Nu ligger fokus inte på dem utan på alla andra som kommer att närvara då jag firar mina 30 år som Linda Olofsson och en kväll som ? ja, de lär ni se imorgon.

Känner att det kommer bli en sjukt rolig kväll med mycket underhållning och skratt. På ett sätt är det skoj att känna att nu är det äntligen dags efter månaders planering. På ett annat sätt känns det sorgligt när man vaknar på söndagsmorgonen och tänker att nu är det över. Men förhoppningsvis så kommer kvällen föra med sig många underbara, härliga minnen som man kommer ha med sig resten av livet.

Förberedelserna är igång

Nu är det nedräkning till lördag. Jag har förberett denna storlagna fest sen innan sommaren och känner nu att det börjar bli tajt med tiden men det är väl så det brukar va. Jag har en förmåga att samla och skriva ner allt jag kommer på efterhand på lappar, kan nu säga att jag är uppe i X antal lappar och på flera av dem har jag skrivit samma saker. Tror att jag börjar bli lite nervös men jag vill ju att allt ska klaffa och stämma nu när det ÄNTLIGEN är dags. Det är ju även så att det har pratats och spekulerats mycket om denna fest och jag känner att det är väldigt höga förväntningar och då måste jag ju givetvis leva upp till det med. Självklart tycker jag det är kul att många är så exalterade och förväntansfulla men då vill jag ju även ge allt jag kan för att det ska bli så bra som det bara kan.

Mycket händer i veckan, tur jag har ledig vecka från jobbet så jag kan fokusera och koncentrera mig in i det sista. Läget har jag ändå under kontroll även om det är ett par saker till som jag måste fixa men jag tycker ju det är såååååååå sjukt kul att hålla på med sådana här spexkalas. Tisdag idag.....snart lördag

En vecka kvar till den stora kändisfesten

Oj vad tiden rullar på. Nu är det två veckor sen som jag fyllde 30 och skulle haft min "lilla" fest. Nu är jag ändå glad att den blev framflyttad för jag har fortfarande något att se fram emot. Allt är mer eller mindre klart, ska fixa med det sista i veckan. Det som är spickat är:
VIP-listan
Fotograferingslistan
Röda mattan
Kändiscollage
Snapshäftet
Bordsplaceringen
Drinklistan
Maten
Drickan

Det tillkommer lite mer i matväg som jag ska inhandla till helgen.

Jag lovade att presentera VIP-listan och här kommer den:

Jag ???                                                Elin Lanto
Ragge                                                  Cindy Crawford
Beyonce                                              Dr Alban
John Travolta                                     Samantha Fox
Drotting Silvia                                     Janet Jackson
Diana Ross                                         Björn Gustavsson
Elvis Priestly                                       Brolle Jr
Regina Lund                                       Tina Turner
Alice Cooper                                       Alexander Bard
Nanne Grönwall                                 Madonna
John Lennon                                       Linda Bengzing
Paris Hilton                                          Eddie Murphy
Thomas Di Leva                                 Jonas Gardell
Victoria Beckham                               Jill Johnsson
Shirley Clamp                                     Markoolio
Edwin Erikson                                      Emma Bunton
Grannen i Beck I. Hirdwall                Mel C
Whitney Houston                                Stig H Olsson
Magnus Uggla                                     Gunvald Larsson
Michael Jackson                                  Gun
Donna Summer                                   E-Type
Mark Levengood                                  Zlatan
Ronny                                                    Annefrid Lyngstad
Pernilla Wahlgren                               Gert Fylking
Roger Pontare                                     Robert Gustavsson
Gunther                                                 Lotta Engberg
Emma Andersson                               Tom Jones
Linda Rosing                                       Bridget Jones
Tony Erving                                          Lili Päivärinta
Amy Diamond                                      Babsan
Nicole Kidman                                     Cher
Ozzy Osbourne                                   Susie Päivärinta
Jerry Williams                                      Sandy "Grease"
Susanne Reuter                                  Clint Eastwood
Papi Raul                                              Pink
Peps Persson                                       Björn Borg
Carola                                                    Steven Seagal
Lena Ph                                                 Sarah J Parker/ Carrie Bradshaw
Agnetha Fältskog                                Ola Salo
Charlotte Pirelli                                    Kishti Tomita
Victoria Silverstedt                              Geri Halliwell
Mel B                                                      Angelina Jolie
Jennifer Lopez                                    Catwoman
Mattina                                                   Kylie Minouge
Linda Lampenius                                Kim Catrall/Samantha Jones
Pheboe                                                  Amanda Jenssen
Sanna Nielsen                                     Cameron Diaz
Britney Spears                                      Tommy Nilsson
Kikki Danielsson                                  Lasse Berghagen

Vilket ös det kommer att bli.

Tillbaka igen..

Nu är det nästan två veckor sen jag skrev, lite dåligt samvete har jag. Måste ta tag i mig själv igen och skärpa till mig. Det har varit mycket som har fått mina två hjärnhalvor att jobba på högvarv nu den sista tiden och jag tror att det kan vara en av anledningarna till varför jag inte har haft tid, ork och engageman att skriva. Fast jag vet att jag mår så mycket bättre av att skriva men allt vågar jag inte skriva här. Därför är det tur att jag har underbara vänner som jag kan dela mina tankar och funderingar med. Även min regressionsutbildning är bra då alla allltid får tid att säga om det är något speciellt som har hänt eller om det är något man vill dela med sig av. Ofta får man bra feedback från läraren och de andra deltagarna och det gör att nya tankar och funderingar börjar produceras. Alltid lär jag mig någonting nytt.

Förra helgen hade vi hemma premiär, en tung helg då vi återigen förlorade både mot Balrog (3-12) och mot Endre (4-8). Ibland känns det som vi är för passiva och att det är alldeles för lätta mål som släpps in. Självklart ska det vara skillnad på oss och ett lag som Balrog som tog sig till SM-slutspel i våras. Men siffrorna hade inte behövs bli så stora. I våra tre första matcher har vi spelat som sämst i andra perioden, jag vet inte om de "går troll"? När vi väl släpper in ett mål i andra så dröjer det inte länge innan de rasslar i nätet igen och igen och igen. Varför kan vi inte spela och vara så bra som vi är i de första och desista perioderna? Är vi för ofokuserade? Är det vimsigt och rörigt när vi hela tiden får olika direktiv? Måste ändå säga att matchen mot Endre var den bästa hittills. Alla jobbade vi och slet TILLSAMMANS som ett lag, det var härligt att se tjejer, nu fortsätter vi med det!!! Vi har haft problem med diagonalpassen som går genom försvaret över till bortre stolpen och där har motståndarna smällt in ett par kassar. Mot Endre kändes det så mycket bättre när forwarden kom ner och plockade bort den spelaren. Vilket slitgöra men ni gjorde de så bra, Tina Olofsson du gjorde det klockrent. Måste vara att de ligger i släkten :) ha ha skämt o sido.

Nu har vi tre veckors uppehåll, nästa match går av stapeln den 18 oktober mot Dalen. Då är det återigen dags för en "liten" bussresa norrut. Längtar redan...


RSS 2.0